Ekzotik Tavuk Çorbası

Deniz kızı

Bayan Üye
Ekzotik Tavuk Çorbası

ekzotik_tavuk_corbasi.jpg


Malzemeler:

1 Litre Tavuk Suyu
1 Adet Kuru Soğan
150 Gram Haşlanmış Tavuk Göğsü
1 Adet Ceviz Büyüklüğünde Zencefil
4 Çorba kaşığı Soya yağı
2 Adet Yufka
1 Adet Havuç
1 Dal Pırasa
1 Demet Maydanoz
2 Çorba kaşığı Soya Sosu
1 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
Yeteri kadar Tuz
Yeteri kadar Karabiber

Yapılışı:
Evde hazırlanmış tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletlerini de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Zencefili rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Bir tencerede 1 tatlı kaşığı soya yağını kızdırıp soğan ve zencefili kavurun.Tavuk göğsünü çok küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. Bir kasede maydanoz, et ve 1-2 çorba kaşığı soya yağını karıştırıp soğanlı karışıma ilave edin.Tenceredeki karışımı soya sosu, tuz ve karabiberle tatlandırın.Yufkaları kareler halinde sekize bölün. Her bir kareye hazırladığınız soğanlı karışımdan doldurun. Karelerin kenarlarını su ile nemlendirin ve iç malzemeyi kapatacak şekilde birleştirip bükün. Büyük tencerede tuzlu su kaynatıp yufka bohçalarını 2-3 dakika kadar haşayın. Haşlanmış yufkaların suyunu süzün.Havucu soyup ince şeritler halinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp ince şeritler halinde doğrayın. Büyük bir tencerede kalan soya yağını kızdırıp havuç ve pırasayı kavurun.Tavuk suyunu ekleyin. Soya sosu ve zeytinyağını ilave edin. Yufka bohçalarını ekleyip servis yapın.
 
takipçi satın al tiktok takipçi satın al instagram beğeni satın al takipçi satın al takipçi satın al Buy Instagram Followers bugün haber vozol
Geri
Üst