Ekşili Ufak Köfte (gaziantep)

İnci

1907
Prenses
MALZEMELER
750 gr. parça et,
1.5 su bardağı nohut,
1 yemek kaşığı domates salçası,
3-4 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 limonun suyu, Yeterince su.
Köftesi için:
1/2 kg. yağsız kıyma,
1/2 kg. simit,
2 adet orta boy kuru soğan,
1 çay kaşığı karabiber,
1 yemek kaşığı kırmızı biber

YAPILIŞI
Simit önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar ufak ufak doğranır. Karabiber, kırmızı biber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer tarafta bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et, halka halka doğranmış soğan ile et ve nohut yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçası ve ekşisi konulur. 2-3 taşım kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya bir miktar tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülür.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst