Ekmek Kadayıfı

disket18

Kayıtlı Üye
Ekmek Kadayıfı

ekmek-kadayifi.jpg


MALZEMELER

* 1 adet ekmek kadayıfı
* ½ adet limon
* 1 kg. şeker
* 8-10 su bardağı su
* 1 paket kaymak
* 200gr fıstık içi

YEMEĞİN YAPILIŞI

* Bir teflon tavaya 1 su bardağı şekeri atın. Koku vermesi için içine dilimlenmiş yarım limonu kabuklu olarak atın.
* Kısık ateşte şekeri kahverengi olana kadar karıştırın.
* Tencereye 8-10 su bardağı su katın ve içine 1 kg şekeri ilave ederek orta ateşte kaynatın.
* Diğer tarafta kahverengi renk alan karışımı ocakta kaynamakta olan su şeker karışımı olan tencerenin içine karıştırın. Bu karışımı birkaç defa karıştırın.
* Hazırladığınız karışım şerbeti kepçe yardımı ile yavaş yavaş ekmek kadayıfının üzerine dökün.
* Ekmek kadayıfı tepsisini kısık ateşte ocağa alın. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişirme esnasında kadayıfın kenarında kalan şerbeti kepçe ile alarak devamlı kadayıfın üstüne dökün.
* Pişirme işlemi bitince kadayıfın soğumasını bekleyin ve dilimleyerek servis tabaklarına alın.

* Yanlarına kaymak ve dövülmüş badem tercihinize göre fıstık ile servis yapabilirsiniz.
* Afiyet olsun…..

PÜF NOKTALAR

1- Pişirme esnasında tepsinin ekmek kadayıfından büyük olmasına dikkat edin.

2- Ocakta iken kenarlardan aldığınız şerbeti kadayıfın üzerine dökmeyi ihmal etmeyin.

3- 2-3 bardak soğuk suyu hazır ekmek kadayıfının üzerine çileyerek ıslatın.

4- 10-15 dakika sonra kadayıfa bastırarak suyunu süzün.

5- Kadayıf kabaracağı için tepsinin büyük olmasına dikkat edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst