Eğitim sisteminden memnun değiller

Yapılan bir araştırma iki almandan birinin Alman eğitim sisteminden şikayetçi olduğunu ortaya koydu. Yapılan araştırma ayrıca, sadece göçmenlerin değil, Almanların da tamamına yakınının Almanya çapında bir tek sistemi istediğini gün yüzüne çıkardı.

Forsa Enstitüsü'nün Stern dergisi için yaptığı araştırmaya göre Almanların yüzde 62'si mevcut eğitim sisteminden memnun değil. Stern dergisinde yayınlanan araştırmada, anket için soru yöneltilenlerin yüzde 42'si, mevcut eğitim sisteminden çok sınırlı derecede memnun olduğunu ifade etti. Araştırmaya göre, ankete katılan her beş kişiden biri, eğitim sistemindeki birçok reform gayretlerine rağmen durumdan hiç bir şekilde memnun değil. Söz konusu değerlerin, çocuk sahibi kişilerde bir birine çok benzer çıktığı bildirildi.

Diğer yandan, mevcut eğitim sisteminden memnun olanların oranı ise sadece yüzde 27'de kalıyor. Eğitim sisteminden 'çok memnun' olanların oranı ise yüzde 3'ü geçmiyor. Araştırmaya göre birçok Alman, yapılmaya çalışılan reformların, geriye dönüşten başka bir şey olmadığını ileri sürüyor. Buna göre vatandaşların yüzde 57'si (ebeveynlerin yüzde 60'ı) 8 yıla düşürülen Gymnasium bitirme süresinin yeniden 9 yıla uzatılmasını istiyor. Araştırmaya katılanların yüzde 38'i ise bunu reddediyor.

Öte yandan, beş Almandan biri, Almanya çapında tek bir okul-eğitim sistemi talep ediyor. Ancak bunun tam olarak nasıl bir eğitim sistemi olması gerektiği konusundaki fikirlerde bir birlik söz konusu değil.

Yapılan araştırma, Almanların da, göçmenlerin uzun süredir talep ettiği uzun süreli birlikte eğitimi savunduğunu ortaya koydu. Vatandaşların yüzde 59'u, ebeveynlerin yüzde 64'ü daha uzun süreli bir ilkokul eğitimi istiyor. Bunların yüzde 42'si 6 ilkokul eğitiminin 6 yıl sürmesini, yüzde 17'si ise daha da uzun süreli ilkokul eğitimi talep ediyor. Şimdiye kadar uygulanan 4 yıllık ilkokul süresinin aynen korunmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 38'de kalıyor. Araştırma için toplanan bilgiler de oldukça taze. Araştırma 23 ve 24 Haziran'da gerçekleştirilen anketlere dayanıyor. Bu sonuçların eğitim reformu yapmak isteyen siyasetçilerin de işini kolaylaştırması bekleniyor.

Hamburg Eyaleti'nin eğitim reformu çalışmalarının yanı sıra, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde azınlık koalisyon hükümeti kurmaya çalışan SPD-Yeşiller partileri, ilk yapmak istedikleri işin, uzun süreli birlikte eğitimi içeren eğitim reformu olduğuna vurgu yapıyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri