Efsane-Sabiha Serin

Moreas

Bayan Üye
SABİHA SERİN

1955 Sivas (Merkez) doğumludur.23 yıl Sivas’ta bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışmış ve 1993 yılında emekliye ayrılmıştır. Araştırmacı, yazar ve şair Sabiha SERİN, doğup büyüdüğü ‘Sivas’ sevdalısıdır. Sivas ile ilgili halk kültürü, Sivas’ın gelenek ve görenekleri ile ilgili yaptığı araştırmaları - yazdığı makaleleri ve şiirleri birçok dergi, kitap ve gazetede yer almış olup, çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca Sivas’a ait üç internet sitesinde ve yerel bir gazetede

“SERİNCE” başlıklı köşede köşe yazarıdır. Birkaç farklı internet sitesinde de köşe yazarı olan Serin, buralarda güncel konularda ve insan iletişimindeki sevgi ve saygı, öz değerlerimizin yaşatılması, kültür ve sanat konularında görüşlerini ve bilgi birikimini paylaşmaktadır.

Sosyal alanda birtakım kuruluş ve derneklerde, konseylerde yönetim kurulu üyesi olup, ülkesi ve memleketi için özveri ile aktif çalışmalarını sürdürmektedir. İLESAM üyesidir.

Şiirlerini bu ilk kitabı EFSANE ile sizleri buluşturarak siz saygıdeğer okurlarına sunan Sabiha Serin’in şiirlerinden “HEP SEN VARSIN” başlıklı şiiri, bestekâr Sayın Timur İlikan tarafından Türk Sanat Müziği dalında, buselik makamında bestelenmiştir.

EFSANE başlıklı şiiri ise internette bir şiir sitesinin açtığı Şarkı Sözü Yarışmasında 5000 şiir arasından finale kalmıştır. Efsane’nin şairinden bir şiir alalım:

(Ali GÜNDÜZ-Anayurt Gazetesi yazarı)

EFSANE

Senden ayrı her anım eder beni divane;

Olmayınca soluğun bu dünyadan bana ne!

Kurumuş bir yaprağım, hazan bana bahane;

Bırak kalsın gönlümüzde bu aşk bizden efsane...

Dünyaları veririm gözlerinin rengine;

Baktıkça giderim ben uzaklarda engine...

Dayanır mı ki yürek bitmeyen bu sevgine?

Bırak kalsın gönlümüzde bu aşk bizden efsane...

Sabiha SERİN

Araştırmacı Yazar ve Şair

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri