Efsane kadro buluştu!

karagümrük

Kayıtlı Üye
Efsane kadrosu, Bursaspor Tarihi ve Belgeseli toplantısında bir araya geldi.

Bursaspor'un 1975 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek finale yükselme başarısı gösteren ''Efsane'' kadrosu, ''Bursaspor Tarihi ve Belgeseli'' toplantısında bir araya geldi.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda Bursaspor'u ilk Avrupa kupalarına taşıyan takımdan, İhsan Kavak, Ali Kahraman, Rasim Kara, Baykal Tüysüz, Cemil Kezek, Sinan Bür, Feridun Özdiker, Hayrettin Endersert, Vahit Doğan, V. Vahap Çeki, Kemal Batmaz, Yusuf Çavdar, Sacit Kocabaş, Sedat Özbağ, Sedat Özden, İbrahim Altıngöz, İsmail Emil, Tahsin Topçu, Gündüz Özebe, Hasan Bora ve Hasan Kaya katıldı.

Bursaspor İkinci Başkanı Haluk Özkıyıcı, Bursaspor'un büyük bir tarihe sahip olduğunu, bu nedenle kulüp olarak gelecek nesillere ''Bursaspor Tarihi ve Belgeseli'' hazırlamayı görev bildiklerini söyledi.

Katkılarından dolayı gazeteci İsmail Kemankaş ve Bursaspor TV çalışanlarına teşekkür eden Özkıyıcı, ''Camia olmak adına büyük adımlar atmak gerek. Bu adımlardan biri de tarihimizi yazmaktı. Bu başarılara ulaşmamızda emeği geçen tüm yöneticilere, görev yapmış herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Özkıyıcı, Bursaspor'u daha büyük bir kulüp yapma adına hep birlikte çalıştıklarını belirterek, ''Hiçbir başarı tesadüf değildir. 1974/75 sezonundaki efsane kadro o başarıları tesadüfle elde etmedi. Planlı yapılmış bir çalışmanın sonucu başarı geldi. İnşallah biz de bu sezon planlı çalışmalarımızın karşılığını şampiyon olarak alacağız'' diye konuştu.

Altyapıya büyük önem verdiklerini anlatan Özkıyıcı, bunun için Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'ni tamamen altyapıya ayırdıklarını bildirdi.

Efsane takımın kaptanı Gündüz Özcebe Bursaspor'a ilk adımını 1963 yılında attığını dile getirerek, ''Bursaspor'un ilk futbolcularından biriyim. Genç takımın da kurucusuyum. Antrenör olarak da görev yaptım. İnşallah sezon sonunda şampiyon oluruz'' dedi.

Bursaspor'un ardından Beşiktaş'ta da forma giyen Rasim Kara ise Bursaspor'un bu sezon büyük bir başarı yakaladığını belirterek, ''Bursaspor ve Beşiktaş'ta hem futbolculuk hem de teknik direktörlük yaptım. Bursaspor büyük bir başarı yakaladı. Şampiyonluğu da yaşamalı. Tüm insanlar bunu istiyor'' diye konuştu.

Toplantının ardından efsane kadrodaki tüm futbolculara arkasında isimlerinin yazılı olduğu 16 numaralı formalar hediye edildi.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam da 1975 yılının efsane kadrosuyla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Toplantının Bursaspor tarihi ve geleceği için büyük önem taşıdığını dile getiren Sağlam, ''Ağabeylerimizin geçmişte yaşattığı başarı Bursa'nın futbol şehri olmasını sağlamış, başarı getirmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.

Sağlam, ''Efsane kadrodan tanıdığınız isimler var mı?'' sorusuna, ''Elbette hepsini tanıyorum. Futbolun içinde olan insanların bu isimleri unutması mümkün değil. Bazılarını daha yakından tanıyorum. Antrenörlüğümü yapanlar da oldu'' yanıtını verdi.

Bursaspor'un 1975 efsane kadrosu, o yıl Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 1. turda Finn Harps, 2. turda Dunde United takımlarını yenerek elemiş, çeyrek finalde ise dönemin en iyi takımı olarak gösterilen Dinamo Kiev'e ise şanssız bir şekilde yenilerek kupadan elenmişti.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri