EDP'den 'evet' çağrısı

ultra_merve

Bayan Üye
EŞİTLİK ve Demokrasi Partisi (EDP), 12 Eylül'deki referandum için Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden ‘evet’ çağrısı yaptı.

Bodrum Belediye Meydanı'ndaki basın açıklamasına EDP Parti Meclisi üyelerinden Ümide Aysu ve Çağdaş Küpeli'nin yanı sıra bir grup partili katıldı. Basın açıklamasını partinin Bodrum Sözcüsü Ali Kerim Mutlu yaptı. EDP Bodrum Sözcüsü Mutlu, Parti Meclisi’nin 1 ay önce yaptığı toplantıda anayasa değişiklik teklifine ‘evet’, bunu hazırlayan AK Parti zihniyeti ve iktidarına ‘hayır' denilmesi kararanı aldığını belirterek, “Değişiklik paketinin toplumsal uzlaşma aranmadan, AKP’nin demokrasi kültüründen nasibini almamış ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hazırlanmış olması en önemli eksiği ve yanlışıdır” dedi.

Mutlu, referandumda yurttaşlık ve anadil eğitimi konularında adım atılmadığını, zorunlu din dersleri, Diyanet İşleri Başkanlığı, kamu çalışanlarının grev hakkı gibi konularının bulunmadığını anlatırken, “ “Referandumda ‘hayır' oyu vermek, eksik ve yetersiz de olsa yapılacak iyileştirmeden toplumu mahrum bırakmak, dolayısıyla darbecilerin hazırladığı 1982 Anayasası’na Türkiye'yi mahkum etmektir. Referanduma sunulan anayasa değişiklik paketine ‘Evet', bunu hazırlayan AK Parti iktidarına ‘hayır’ diyoruz” dedi.

VATAN

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri