Ebu Garip cezaevinden bir mektup

İnci

1907
Prenses
Irakli Meyyade

Irakta Ebu Garip Cezaevindeki işkenceler buzdağının görünen kısmıydı. Buzdağının görünmeyen kısmını Iraklı Meyyade, yazdığı bu dehşet mektubu ıle gözler önüne serdi. Mektubun Iraklılar arasında yayılmasının peşinden 100 kadar Iraklı direnişçi önceki akşam Ebu Gureyb hapıshanesine yürüdü. Direnişçilerin Meyyadenin mektubunun ardından hapishaneye saldırdıkları vurgulandı. Direnişçiler saldırılar esnasında 6 ABD askerinin öldüğünü ve 10 askerin de esir alındığını kaydettiler. Esır alınanlardan 7’sinin kadın asker olduğu belirtildi. İşte Meyyadenin bütün Iraklıları ağlatan mektubu:

‘ Rahman ve Rahim (olan) Allah’ın adıyla. ‘De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir (Her şey O’na muhtaçtır.) O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur.’ Bu mubarek sureyi Allahın kitabından seçtim. Çünki bu sure bana ve size dayanma gücü veriyor. Özellikle de Müslümanların kalplerine huşu ve haşyet aşılıyor. Ey Allah yolunda cihad eden kardeşlerim...Size neler anlatsam! Onların vücutlarımızı kirletdiğini, yüzlerimize tükürdüklerini ve göğüslerimizdeki Kur’an-ı paramparça ettiklerini mi anlatayım! Allahu Ekber...
İçinde bulunduğumuz durumu düşüne biliyormusunuz? Biz kız kardeşlerinizin ve yarın Yüce Allahın huzurunda hesaba çekileceksiniz. Bu zindanda hiçbir gece geçmiyor ki, bu domuz ve maymunlar sürüsünün azgın şehvetleri vücudumuzu yıpratmasın. Allahın arşı altında bizden faydalanmalarına ve tecavüz etmelerine imkan tanımayın. Ebu Gureyb zindanlarında zulme maruz kalan bizlere yönelin.
Ben din kardeşiniz(Meyyade), bir günde 9 kez bana tecavüz ettiler, bu zilleti tahayyül ede biliyormusunuz. Düşünün gözlerinizin önünde kız kardeşinize tecavüz ediliyor! Niçin benim de sizin kız kardeşiniz olduğumu tasavvur etmiyorsunuz. Benimle birlikte bu kara zindanda evlenmemiş 13 kız kardeşiniz daha bulunuyor.Hepimize bu kahpe duvarlar arasında tecavüz ediliyor....Hala çığlıklarımızı işitmiyor musunuz...?
Namaz kılmamız engellendi, elbiselerimiz çıkarıldı. Giyinmenize müsaade edilmiyor. Buradaki kız kardeşlerinizden biri size bu mektubu yazdığım günün bir kaç gün öncesinde intihar etti. Bu kız kardeşiniz vahşi bir şekilde tecavüze uğradıktan sonra dövüldü. Alçaklar bacınızın göğsüne ve baldırlarına vurdular...
Daha sonra inanılması güç işgencelerden geçirdiler. Buna tahammül edemeyen bacınız başını zindanın duvarlarına vura vura öldü. İslam’da intiharın haram olmasına rağmen kardeşimiz intihara başvurdu. Ben onu mazur görüyorum. Allah’tan onun için mağfiret diliyorum çünkü O bağışlayandır ve çok merhametlidir. Kardeşlerim Allah rızası için nidamıza karşılık verin ve bizi onlarla birlikde öldürün! Umulur ki huzura ereriz....’

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri