Ebegümecili Omlet

İnci

1907
Prenses
Ebegümecili Omlet

Malzemeler:

Yarım kilo ebegümeci
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
virgul.gif
taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:

Ebegümecilerin yapraklarını
virgul.gif
saplarını uzun bırakarak ayıklayın. İyice yıkayıp
virgul.gif
süzdürün.
Kaynar su içinde 5-10 dakika haşlayın. Süzdürüp
virgul.gif
soğuk suyun altından geçirin. Elinizle bastırarak suyunu iyice sıkın.
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun. Piyazlık doğradığınız soğanları bir miktar kızartın. Üzerine küçük küçük doğradığınız ebegümecileri ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. 7-8 dakika kadar hepsini kavurun.
Bir kasenin içinde yumurtaları ve sütü çırpın. Bu karışımı otların kavrulduğu tavaya dökün. Hafifçe karıştırın ve tavanın kapağını kapatın. Alt taraf iyice kızarınca bir tabak yardımıyla omleti ters yüz edin ve kızartmaya devam edin.
Tamamen kızarınca
virgul.gif
taze yeşilliklerle servis yapın.
Bu omleti ıspanakla ya da başka başka otlarla da yapabilirsiniz.
Omletlerden lezzetli sandviçler de yapılabilir. Bunun için gereken 1 adet omlet
virgul.gif
2 dilim ekmek ve bolca yeşillik.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst