Ebegümecili Omlet
Malzemeler:
Yarım kilo ebegümeci
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
taze çekilmiş karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
Ebegümecilerin yapraklarını
saplarını uzun bırakarak ayıklayın. İyice yıkayıp
süzdürün.
Kaynar su içinde 5-10 dakika haşlayın. Süzdürüp
soğuk suyun altından geçirin. Elinizle bastırarak suyunu iyice sıkın.
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun. Piyazlık doğradığınız soğanları bir miktar kızartın. Üzerine küçük küçük doğradığınız ebegümecileri ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. 7-8 dakika kadar hepsini kavurun.
Bir kasenin içinde yumurtaları ve sütü çırpın. Bu karışımı otların kavrulduğu tavaya dökün. Hafifçe karıştırın ve tavanın kapağını kapatın. Alt taraf iyice kızarınca bir tabak yardımıyla omleti ters yüz edin ve kızartmaya devam edin.
Tamamen kızarınca
taze yeşilliklerle servis yapın.
Bu omleti ıspanakla ya da başka başka otlarla da yapabilirsiniz.
Omletlerden lezzetli sandviçler de yapılabilir. Bunun için gereken 1 adet omlet
2 dilim ekmek ve bolca yeşillik.
Malzemeler:
Yarım kilo ebegümeci
1 adet küçük boy kuru soğan
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
Ebegümecilerin yapraklarını
Kaynar su içinde 5-10 dakika haşlayın. Süzdürüp
Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı koyun. Piyazlık doğradığınız soğanları bir miktar kızartın. Üzerine küçük küçük doğradığınız ebegümecileri ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın. 7-8 dakika kadar hepsini kavurun.
Bir kasenin içinde yumurtaları ve sütü çırpın. Bu karışımı otların kavrulduğu tavaya dökün. Hafifçe karıştırın ve tavanın kapağını kapatın. Alt taraf iyice kızarınca bir tabak yardımıyla omleti ters yüz edin ve kızartmaya devam edin.
Tamamen kızarınca
Bu omleti ıspanakla ya da başka başka otlarla da yapabilirsiniz.
Omletlerden lezzetli sandviçler de yapılabilir. Bunun için gereken 1 adet omlet