E.Sağlam'ın Açıklamaları

Bjkli_Darkman

Kayıtlı Üye
Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, 23 Temmuz'da başlayan ve yarın sona erecek olan ikinci etap yurtdışı hazırlık kampının basına açık son antrenmanın ardından, medya mensuplarının karşısına çıktı. Avusturya'nın Loipersdorf bölgesinde gerçekleşen 13 günlük ikinci etap kampının değerlendirmesi ile toplantıya başlayan genç teknik adam, yeni sezon öncesi iyi bir kamp dönemi gerçekleştirdiklerini ve takım ruhunun üst seviyelerde olduğunu söyledi.

Sağlam, 28 günlük kamp süresini geride bıraktıklarını belirterek, "Hem fiziksel hem de mental açıdan hazır durama gelmeye çalışıyoruz. Ama en önemlisi ekip ruhunu yaratmaktı ve bunu başardık. Çalışmalarımızı yaparken en önemli kazanımımız ekip birlikteliği ve ruhunu en üst seviyeye çıkarmamız oldu. İyi bir mesafe kat ettik. Oluşan güzel havanının bize saha içi sonuçları ile yansıyacağını düşünüyorum. Futbolcularım büyük takımın büyük oyuncuları şekilde çalıştılar. Artık çalışmalarımızın meyvalarını alacağımız gerçek dönem başlıyor. Bu dönüşümü sağlamamız lazım. Ne kadar iyi çalışırsanız çalışın Türkiye'nin ve bizim işimizin gerçeği saha sonuçlarıdır. Bu çalışmalarımızı saha içi sonuçlara yansıtmaya çalışacağız. Taraftarımız da üstüne düşen sorumluğu daha fazlasıyla yerine getirip bize daha fazla katkı sağlamalarını istiyorum. Ama onlar gerçekten Beşiktaş'ı seviyorlarsa bu ekibe kayıtsız şartsız destek olmalılar. Basın mensuplarından da sorumlulukları çercevesinde bize destek olmalarını istiyorum" dedi.

Kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan eski takım kaptanları İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez ile ilgili olarak ise Sağlam, "İbrahimleri kadromuzdan çıkartırken kendimizi çok zorladık. Olayı çok uzun süre değerlendirdik. Bu durumdan hoşnut değiliz ama takım içindeki dengeleri sağlamak için hoşlanmadığımız kararları alıyoruz. Şu anda gündememizde af konusu yok ve bu konu ile ilgili çok konuşmak istemiyoruz. Şer gibi görünen şeylerin arkasından güzel şeyler çıkabiliyor. Yaşanan olumsuz olay takım ruhunun gelişmesine sağladı. Uzun yıllardır futbolun içindeyim. Böyle bir grubu çok zor gördüm" diye konuştu.

YABANCI SORUNU

Genç teknik adam, Gordon Schildenfeld'in henüz takımdan gönderilememesi nedeniyle yabancı kontenjanında yaşanan sorunla ilgili olarak, "Seric'in lisansı çıkmadı. Gordon olayının çözülmesini bekliyoruz. 6 +2 olayı ise oyuncularla konuştuk. Burada hiçbir oyuncumuzun yerini garanti olmadığı her oyuncunun yedek kalabileceği veya maça göre rakibe göre her oyuncunun yedek oturabileceğini söyledik. Onlarda durumun farkındalar. Kendilerine ve hocalürına saygıları varsa bu konudaki kararımıza saygı duyacaklar. Kadromuzda değişik alternatiler deniyoruz. Yaşayacağımız aksaklıkları gidermek için farklı oyuncuları farklı yerlerde denedik" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş teknik direktörü çift ön liberolu sitemi kamp döneminde uyguladıklarını ve ve takımının verdiği tepkinin olumlu olduğunu ifade ederek, bu sistemi bundan sonrada uygulamayı düşündüklerini söyledi.

Menajer Sinan Engin ile aralarında görüş farklılıkları olduğu ve rahat çalışamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Sağlam, "Ama en ufak bir sıkıntımız yok. Çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. Sinan Engin bizim çalışma ortamımızı en iyi hale getirmeye çalışıyor" diye konuştu.

Yeni sezon öncesi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın çok önemli transferler yaptıklarını belirten Ertuğrul Sağlam, "Maliyet olarak çok büyük rakamlar çıktı ama ben kendi takımım adına diye bilirim ki, geçtiğimiz sezondan çok daha iyi ve farklı bir Beşiktaş olacak. Hatalarımızı tekrarlamıyacağız. Taraftarımız ve camiamızın bize güvenmesini istiyoruz" dedi.

Altyapıdan yetişen genç futbolculara da değinen Sağlam, "Herkes başarılı olmak istiyor. Bende başarılı olmak istiyorum. Sonuçta benimde bir kariyerim var. Başarı içinde herkesi kullanmalıyız. Beşiktaş yıllardan beri alt yapıdan oyuncu çıkarmayı başarabiliyor. Altyapıdan bir futbolcuyu kadromuza katarsak ekonmik olarak da çok katkı sağlayacağız. Biz her oyuncudan faydanlanmaya çalışıyoruz. Bunu Samsunspor ve Kayserispor da da yaptık. Gençleri teşfik etmek ve takımımıza kazandırmak önemli bir konu. Gençlerimiz de bizi utandırmıyorlar. Beşiktaş'ın bu geleneğini de sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Genç teknik adam yeni stat projesiyle ilgili olarak ise, "Benim stat tercihim taraftardan alacağımız desteğin ölçüsü bakımından İnönü avantajdır. Ama olayı bu açıdan değerlendirmemek lazım. Ekonomik ve diğer durumlardan bakarsak Beşiktaş'ın daha modern bir stada kavuşma zorunluluğu var" dedi.

Konyaspor'a verilen Fahri Tatan'ın transferine de değinen Ertuğrul Sağlam, "Fahri gittikten sonra yanlış açıklamalar yaptı. Onun verdiği yanlış bilgiler doğrultusunda yanlış şeyler yazılmaya devam edildi. Kendisi ile yüzyüze konuştum. Beşktaş'a gelen ve giden hiçbir oyuncu benim iznim olmadan haraket edemez. Benim olurum olmadan bu işler olmaz. Fahri için ortak bir karar aldık ve satma kararı verdik. Sadece Konyaspor'a gediceğini son dakikada öğrendik. O konu kulüp ile Fahri arasında olan bir durum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri