e-okuL * Hastane Gibi YerLerin En TehLikeLi GüvenLik Sorunu kuLLanıcıLar | Kendi MakaLem

endLesS

Webmaster
Merhabalar ..

Son ZamanLarda BiLişim Sektörü Üzerine Dikkat Ettiğim Konulardan biriside Bazı SistemLerin GuvenLık Acıgından Degılde kuLLanıcıLar Tarafından Çöktüğü ..

BınLerce Öğretmenin Şifresi çaLınıyor biLgiLeri Ortaya Çıkıyor .. Sebebi Çogu Zaman GuvenLık Acıgı oLSada Cogu Zaman asLında kuLLanıcıLardır ..

GeçenLerde Kavga Ettiğimiz ÇocukLa Sorunumu halletmek için Cam Kesiği oLan Elimide Bahane Edip Hastaneye gittim Amacım O Çocugun Hangı Odada kaLdıgıydı ve Sıra bekLerken Ben Uyuz oLdum Cunku Sıra ıLerLemıyordu daha fiş alacam ve sıraya gırecem merakımdan gittim ön tarafa ve Sordum Neden bekLiyoruz Diye Sistemimiz Çöktü Dedi Sorun Nerde dedim Bilgisayarda Giriş Yapılamıyor Donmuş Dedi .. Uzun Zamandır Bu Sistemlerle Uğraşıyorum bakabilirmiyim Dedim .. Otomasyon sistemiydi Hastanenin Sistemi ve İstesem Herşeyi YapabiLirdim .. Tek Amacım Çocuğun Odasını buLup Gidip Konuşmaktı . Sistemi Çözmek İçin Kullanıcı Adı ve Şifre Sordum ve hiç tereddüt etmeden verdi ve bana saf saf baktı :) O Yazılım İle Uğraşan ArkadaşLar bilirler Otomasyon bilgi sistemleri tüm sağlık personelleri , tüm hastalar , Hastalar hakkında kimlik bilgileri , Tedavi Süreçleri , İkametgah adresleri telefon numaraları kısacası tüm bilgileri kayıtlı olan bir sistemdir . İstediğim Tüm Bilgilerin fazlasını bulabileceğim bir imkan geçmişti elime . Personeller gerek duyulduğunda buraya girip bilgileri güncelleyip istediği bilgiye ulaşabilirler belkide daha ötesine. Sorunu Birkaç İşlem Sonlandırma ile hallettim :)

Ne Mi Yaptım Sonra Çocuğun Adını ve Soyadını Yazıp Giriş Tarihini Seçtim . Sonrasındada denemek için yazıcıdan cıkartıyorum dedım peki dediler . O Sırada En Önde Yaşlı Adam Bana Baktı Ve Gülümsedi sadece :)

Ve Şimdi ;

Otomasyon sistemi İnternet Uzerındende kuLLanıLan Bır Sıstemdır . Elimde ise bilinçsizce verilen bir personel şifresi var :) o Güne kadar kim yatmıs kım ne zaman cıkmıs hepsını sıteyı buldugum taktırde bulabılırım :)

Tc Numarası ile zarar bile verebilirim :)

Çok Şükür Böyle Bir Düşüncem olmadı :) oLamazda ama Uyanık oLmak Lazım :)

Okul - Hastane gibi Otomasyon Sisteminin kuLLanıLdıgı yerlerın Guvenlıgı %100 oLSada yeri geLdiğinde kuLLanıcıLar İçine Edebiliyorlar :)

O Çocuk ilede sorunumu duzgun sekılde halletim merak edenler olursa soyleyelım :)

Ne Yapmak Lazım ; Personele gerekli bilgiyi aşılamak lazım :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
---> e-okuL * Hastane Gibi YerLerin En TehLikeLi GüvenLik Sorunu kuLLanıcıLar | Kendi MakaLem

++

Güncel

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri