Dynagen Dynamips Kullanımı , Kurulumu , .NET Dosyası Hazırlama ( Router Simulasyon )

endLesS

Webmaster
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Dynagen Dynamips Kullanımı , Kurulumu , .NET Dosyası Hazırlama ( Router Simulasyon )[/FONT]
Merhabalar;
İster yeni başlayan olsun ister orta seviyede ister konunun uzmanı olsun. Mutlaka projelendirme, eğitim, inceleme vs. için Cisco Cihazlarına ihtiyacımız olacaktır. Fakat cihazların fiyatları çok yüksek olduğundan bu işlemi cisconun IOS unu bilgisayarda emüle ederek yapabiliriz. Cisco son ürünlerinde software tabanlı sistemler ürettiklerinden bu cihazların IOSlarını PC üzerinden DYNAGEN programı ile emüle edebiliriz. Dynagen programının en son versiyonunu
http://sourceforge.net/project/showf...roup_id=160317 adresinden indirebilirsiniz.
1.ADIM..Aynı zamanda bu programın çalışması için paket yakalamaya yarayan http://www.winpcap.org/install/bin/WinPcap_4_0.exe programını ilk olarak kurunuz.
Kurulum işlemleri bittikten sonra masaüstünüze "Dynamips Server" ve "Network device list" ikonları gelecektir.
2.ADIM..Buraya kadar yaptıgımız işlemler program kurulumu ile alakalı. Baştan belirttiğim gibi gerçek Cisco IOS unu emule edebiliriz demiştik, yani bunun için bize hangi IOS istiyorsak (Desteklediği routerler 2691-3620-3640-3660 3725-3745-7200) onu netten bulmamız gerekecek. (NOT: Eğer IOS bulmada sıkıntı çeken arkadaslar olursa bendekileri rapide atabilrim)
3.ADIM..Buldugumuz IOS u dynagen kurulum yaptıgımız (Genelde C:\\\\Program Files\\\\Dynamips\\\\) yerdeki images klasorunun altına kopyalıyoruz. (C:\\\\Program Files\\\\Dynamips\\\\images\\\\xxx.bin)
4.ADIM..Başlat\\\\Çalıştır\\\\Notepad yazın ..ve aşağıdaki komutları yazınız.

kod:
[localhost]

[[XXXX]]
image = C:\\\\Program Files\\\\Dynamips\\\\images\\\\xxx.bin

[[ROUTER R1]]
model = XXXX s1/0 = R2 S1/0
[[ROUTER R2]]
model = XXXX

Komutlarda "XXXX" olan sizin indirdiğiniz IOS nosudur. Mesela "3645"..Yani XXXX olanları siz "3645" olarak değiştirmeniz gerekecek..İmages altındaki dosya orjinal haliyle de "c3645-is-mz.123-1a.bin" olacaktır. Sonra bu txt dosyasını istediginiz isimle xxx.net olarak kaydediniz.

5.ADIM..Dynamips Server çalıştırın sonra xxx.net dosyasını çalıştırın..!
6.ADIM..xxx.net dosyasını çalıştırdıgımızda ;
Warning: Starting R1 with no idle-pc value
Warning: Starting R2 with no idle-pc value

uyarılarını alırız. Bunun anlamı su an CPU %100 çalışıyor demektir. Bu şekilde kullanmanız tavsiye edilmez. Bunun için xxx.net ekranında "idlepc get R1" konutunu yazınız ve entera basınız. listede sol tarafta yıldızlı olan satırı seçiyoruz (1-10) arası bir rakam ve entera basıyoruz. Sonra "idlepc save R1" yaparak kaydediyoruz. Bu işlemi R2 için de yapıyoruz. "idlepc get R2" ve * lı secenek sonra "idlepc save R2"

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri