Duvarda sebze yetiştirmek için düzenek yapımı

NewCS

Kayıtlı Üye
Matbacılardan temin edeceginiz 35x50 cm ebadında aluminyum eski kalıpları külah şeklinde kıvırıyoruz. Bunlarıda alt alta duvara çakıyoruz.

D138FVP4RD2VGH9.jpg

Üzerinede bir bidon (20Lt) olabilir ile bir hortum ekliyoruz yalnız hortumun bir ucu bidonun altındaki çeşmeye diğer ucunu da saksıların ucundan geçirdikten sonra tıpayla kapatıyoruz daha sonra her saksı başına gelecek şekilde akıllı vida ile delip vidayı üzerinde bırakıyoruz ki buda bize çeşme gibi açıp kapayıp gelen suyu ayarlamımızı sağlayacak.

O9R4ASMHCB26J6B.jpg

Resimde görüldüğü gibi

0J3G3VUHHNSZOSG.jpg

Şekilde görüldüğü gibi 20 LT lik bidona suyu doldurup, bırakıyoruz. Sulama otomatik olarak gerçekleşiyor. Birbirine damlayarak en altta toprağa geliyor. Ben bunuda değerlendirerek toprağa biber fidanları diktim. Duvarımız 2x2 metre civarındadır. Burada hemen hemen 90 kök sebze yetişmektedir. 20 lt su buraya çok bile gelmektedir. Sulama derdi yok ve üstelik sudan %80 e varan bir tasarruf sağlamaktadır.

661CDBFN2GLNT8N.jpg

Evet gördüğümüz gibi duvarımız kayboldu halı gibi domates, biber, fasulye, salatalık gibi sebzelerle kaplandı. Yaptığım bu proje ile duvarımız hem güzel bir görünüm kazandı hemde sebzeler sulanırken yazın sıcağında su damla damla akarken yağmur yağar gibi ayrı bir serinlik ve haz veriyor. Yalnız sebzeleri maalesef merdiven ile toplamak zorunda kaldım.

MS61V3CCYJUM1B3.jpg

Birde sebzeleri iple bağlamamız gerekiyor bunu unutmayalım, ayrıca sebzeler yukarıda olduğu ve hava aldıkları için sinek böcek de yapmıyor organik bir şekilde bir evin ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri