elazizmarket
Kayıtlı Üye
2 kg. dutu bir süzgecin içerisine alarak iyice yıkayın.
Daha sonra büyük bir tencereye alın ve burada üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin.
Bu şekilde yaklaşık 40 dakika kaynatın. Dutlar bu şekilde iyice suyunu bırakmalı.
Daha sonra yine büyük bir tencerenin üzerine süzgecinizi ve onun üzerine de temiz bir tülbent yerleştirin. Dutları buradan tülbentle iyice süzün ve tanelerini sıkın.
Elde ettiğiniz suyu ocakta koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Doğru kıvama geldiğini pekmezi kaşığa aldığınızda uzamasından anlayabilirsiniz.
Son olarak pekmezi ocaktan almadan önce yarım limonun suyunu sıkın ve 10 dakika daha kaynatın.
Ev yapımı pekmezinizi soğuduktan sonra cam kavanozlara ve tepsilere koyarak güneş gören bir yerde muhafaza edin.
Daha sonra büyük bir tencereye alın ve burada üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin.
Bu şekilde yaklaşık 40 dakika kaynatın. Dutlar bu şekilde iyice suyunu bırakmalı.
Daha sonra yine büyük bir tencerenin üzerine süzgecinizi ve onun üzerine de temiz bir tülbent yerleştirin. Dutları buradan tülbentle iyice süzün ve tanelerini sıkın.
Elde ettiğiniz suyu ocakta koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Doğru kıvama geldiğini pekmezi kaşığa aldığınızda uzamasından anlayabilirsiniz.
Son olarak pekmezi ocaktan almadan önce yarım limonun suyunu sıkın ve 10 dakika daha kaynatın.
Ev yapımı pekmezinizi soğuduktan sonra cam kavanozlara ve tepsilere koyarak güneş gören bir yerde muhafaza edin.