Dünyada 22 ülke uzun süreli krizlerle karşı karşıya

` Nur ~

Bayan Üye
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), dünyada 22 ülkenin uzun süren krizlerle karşı karşıya bulunduğunu, bu ülkelerden bazılarının 30 yıla yakın süredir bu durumda olduğunu vurguladı.

Merkezi Roma'da bulunan FAO, gıda güvensizliği üzerine yayımladığı son raporunda, şu anda 22 ülkenin, doğal afetler veya tekrarlayan çatışmalar, uzun süreli gıda krizleri, yaşam olanaklarının bozulması ve kurumsal kapasitenin krizlere karşı tepki vermek için yeterli olmaması gibi uzun süren krizlerle karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Raporda Afganistan, Somali ve Sudan'ın 80'li yıllardan bu yana kriz durumunda yaşadığı, Afganistan, Angola, Burundi, Kongo, Fildişi Sahili, Eritre, Etiyopya, Gine, Haiti, Irak, Kenya, Liberya, Uganda, Orta Afrika Cumhuriyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Sierra Leone, Somali, Sudan, Tacikistan, Çad ve Zimbabve'nin, kalkınma konusunda uluslararası toplumun özel müdahalesine ihtiyaçları olduğu kaydedildi.

FAO, uzun süren krizlerle mücadele eden ülkelerde yetersiz beslenen insanların oranının, gelişmekte olan ülkelerde yaşayanlara oranla yaklaşık üç kat daha fazla olduğunu belirtti.

Örgüt, dünyada açlığın 15 yılda ilk kez gerileyerek 925 milyon kişiye düştüğünü, bu rakamın "kabul edilemez" olduğunu kaydetti.

Bu durumdan en çok etkilenen bölgenin 578 milyon aç ile Asya-Pasifik bölgesi olduğu belirtildi.

Afrika'nın sahra altı bölgesinde yetersiz beslenen insan oranının yüzde 30 olduğu, yetersiz beslenen 925 milyon kişinin üçte ikilik bir bölümünün de Bangladeş, Çin, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Hindistan, Endonezya ve Pakistan'da yaşadığı açıklandı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst