Dünya genelinde insanlar dengeli ve yeterince beslenebiliyorlar mı?

LaZZkopateLLa

Bayan Üye
Dünya genelinde insanlar dengeli ve yeterince beslenebiliyorlar mı?

Uluslararası toplum, kuraklık ve kıtlığın vurduğu Afrika Boynuzu’na yardım için kolları sıvadı. Birleşmiş Milletler, Somali’nin kıtlık görülen bölgelerine hava yoluyla acil erzak yardımı yapmaya hazırlanıyor.

Bölgede, insani yardım kuruluşlarının bütün çabalarına rağmen çok sayıda kişinin elleri boş kalıyor: “Açız, susuzuz. Birkaç çocuk, buraya gelirken yolda öldü. Ama onları yol kenarında bırakmak zorunda kaldık.”

Birleşmiş Milletler, yaklaşık 40 bin Somalilinin temmuz başından beri yiyecek bulmak amacıyla başkent Mogadişu yollarına düştüğünü bildirdi.

Kıtlığın pençesindeki Afrika’nın doğusunda, iki milyon çocuğun yetersiz beslendiği, hayatta kalabilmeleri için acil yardım gerektiği belirtiliyor.

Bölgede aç çocuklar, yollarda ölüyor: “Burada hangi koşullarda yaşadığımızı görüyorsunuz. Sefalet çekiyoruz. Bu kampta iki çocuğumu kaybettim ve üç çocuğum da hasta. Hiçbirşeyimiz yok ve yardım alamıyoruz.”

Afrika Boynuzu’nda tedbir alınmadığı takdirde bir neslin yok olacağı tahmin ediliyor.

Son 60 yılın en kurak döneminin yaşandığı bölgede yer alan Somali, Kenya, Etiyopya, Cibuti, Sudan ve Uganda’da onbinlerce kişi hayatını kaybetti; 12 milyon kişi de tehdit altında bulunuyor.

Son yıllarda bütün güney Somali’yi kontrol altına alan El Kaide bağlantılı Eşşebab (Harekât el-Şebab Mücahidin) örgütü, sivil toplum kuruluşlarının gıda yardımı yapmasını engelliyor.

kimi insan açlıktan ölüyor...

obez.jpg

CR16A56obez.jpg

kimisi de fazla..çok fazla yediği için ölüyor

---> Dünya genelinde insanlar dengeli ve yeterince beslenebiliyorlar mı?

Kaç zamandır haberlerde izliyorum bu görüntüleri çocuklar açlıktan ölüyo..
Açlıktan ölen bebeklerin haddi hesabı yok ama elden ne gelir
Yaşam böledir kimi bir tarafta açlıktan ölür kimi yemeğin kralını yer
Denge kurulmalı ama nasıl
Hem denge kurulmuyorsa bunun da bi nedeni vardır
Haberleri izleyemiyorum bu görüntüler yüzünden

yemek yiyemez oldum ): ..bu kadr bencil olamayız..

Gerçekten öle izliyor musun haber kanalarında şok oluyorum izlerken o çocukların hali
verilen bir yiyeceği aileler bir yıl saklıyorlarmış azar azar yiyorlarmış aç kalmamak için azıcık bir yemeği düşün

bizim gönderdiğimiz bir koli onlara aylarca yetiyor ):

dünya üretr amerika yer diğer ülkeler aç kalır sistem bu

Sadece amerika değil uğur avrupa da aynı

tok açın halnden ne anlar
tabki canım büyk devletlern hepsi aynı

Bütün Afrika' yı sömürdüler ve arkalarına bakmadan çekip gittiler. Şimdide insan haklarından, eşitlikten ve medeniyetten bahsederler. Nerde o çocukların hakları ve eşitlikleri?

Bilirsiniz avrupanın çikolataları meşhurdur.. Avrupalı çeşit çeşit lezzetli çikolatayı yesin die o kakaonun yetiştirildiği afrika ülkesinde çocuklar silah zoruyla ailelerinden zorla alınıp karın tokluğuna köle gibi çalıştırıyorlar.
Ekliyim dedim...

evet ailelerinden koparılıp hayvan muameesi gösteriliyorlar...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri