Dumlupınar Üniversitesi Taban Puanı, Bölümleri, Telefon Numarası, Tarihçesi

Salvo

Kayıtlı Üye
Dumlupınar Üniversitesi ?​

Dumlupınar Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla kurulmuştur.4 Fakülte ve 2 Enstitünün kuruluşu da aynı kanunda yer almıştır. D,aha önce Anadolu Üniversitesi'ne bağlı olarak faaliyetini, sürdüren Küta,hya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu Üniv,ersitenin çekirdeğini oluşturmuştur.
Üniversite 7 Fakül,te, 3 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü, ve 8 Araştırma ve Uyg,ulama Merkezi'nde yaklaşık 32.000 öğrenci ve 648 öğretim elemanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekt,edir. D,aha önce Anadolu üniversitesi'ne bağlı olarak 1992'de kurulan ve 1993'te Dumlupınar üniversitesi'ne bağlanan B,ozüyük Meslek Yüksek Okulu, 1,993-94 ,eğitim döneminde, açılan Bilecik İkt,isadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve 1994-95 eğitim yılında açılan Osmaneli, Gölpa,zarı, Pazaryeri ve Söğüt Meslek Yüksek Okullarıyla birlikte 2007 yılında kurulan Bilecik Üniversitesi'ne bağlanmıştır.
Üniversitede 28 profesör, 11 doçent, 193 yardımcı doçent olmak üzere 232 öğretim üyesi ve 205 öğretim görevlisi, 265 araştırma görevlisi, 54 okutman ve 5 uzman olmak üzere toplam 761 öğretim elemanı görev yapmaktadır.İdari personel sayımız ise 462 ’dir.Üniversitenin Türkiye çapında tanınan bazı önemli akademisyenleri ise Doç.Dr Hüsamettin İNAÇ Prof.Dr Ahmet Karaaslan, Prof.Dr Mecit Eş, Doç.Dr İbrahim Bakırtaş'tır
Dumlupınar Üniversitesi Öğrenci Portalı
Dumlupınar Üniversite,si Öğrenci Portalı Mayıs, 2008'de Kütahya'da bir ilk olarak kurulan,dpü öğrencileri tarafından oluşturulan bu, sitenin yönetimi,nide gene okul öğrencileri yürütmektedir. Kur,uluş amacı; Kütah,ya ve Dumlupınar Ün,iversitesi'nde ki etkinlik, haber, öğrenci işleri, eğlenceler, aktiviteler vb. diğer konularda kullanıcıları bilgilendirmek ve kullanıcılarıyla bir üniversite internet topluluğu oluşturmaktır.Ve gün geçtikçe bu site daha da büyümektedir.​

---> Dumlupınar Üniversitesi Taban Puanı, Bölümleri, Telefon Numarası, Tarihçesi

tsk

---> Dumlupınar Üniversitesi Taban Puanı, Bölümleri, Telefon Numarası, Tarihçesi

rica

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri