Malzemeler:
Krep malzemeleri:
1 adet yumurta akı
1 tepeleme yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı diyet yoğurt
Kıyma harcı için:
50 gr kıyma (yağsız ya da az yağlı)
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı domates rendesi
2 yemek kaşığı soğan rendesi
1 küçük sarımsak (ince kıyılmış ya da rende)
tuz
karabiber
Yapılışı:
1- Kıyma harcı için gerekli tüm malzemeyi yoğurup 10 dakika kadar dinlendirin.
2- Kıyma harcınız dinlenirken krep malzemelerinin çukur bir kapta çırpın. 1 damla sıvıyağ damlatıp peçete ile sildiğiniz tavada önlü arkalı pişirin.
3- Fırının ızgarasını açın dereceyi 200 e getirin.
4- Kıymalı harcı hazırladığınız krepin üzerine yayıp fırında pişirin.
5- Maydanoz, soğan ve limon ile servis yapın.
Krep malzemeleri:
1 adet yumurta akı
1 tepeleme yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı diyet yoğurt
Kıyma harcı için:
50 gr kıyma (yağsız ya da az yağlı)
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı domates rendesi
2 yemek kaşığı soğan rendesi
1 küçük sarımsak (ince kıyılmış ya da rende)
tuz
karabiber
Yapılışı:
1- Kıyma harcı için gerekli tüm malzemeyi yoğurup 10 dakika kadar dinlendirin.
2- Kıyma harcınız dinlenirken krep malzemelerinin çukur bir kapta çırpın. 1 damla sıvıyağ damlatıp peçete ile sildiğiniz tavada önlü arkalı pişirin.
3- Fırının ızgarasını açın dereceyi 200 e getirin.
4- Kıymalı harcı hazırladığınız krepin üzerine yayıp fırında pişirin.
5- Maydanoz, soğan ve limon ile servis yapın.