Düğün çorbası

İnci

1907
Prenses
Malzemeler
200 gram Kuzu Gerdan
6 su bardağı et suyu
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet limon
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz - karabiber
Yarım demet maydonoz
Etin Haşlanması
Et su
1 adet defne yaprağı
1 adet limon suyu
1 adet kuru soğan
Yarım maydonozun sapı


Hazırlanışı
8- 9 su bardağı suyu derin bir tencereye koyunuz.

İçine bir adet limonun suyunu , defne yaprağı ,kabuklarını soyup, bütün olarak bıraktığımız soğanı ve maydonozların saplarını koyup, kaynatınız.

Kaynayınca etleri ilave ediniz. Kaynarken oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayarak , orta ateşte en az bir saat kaynatıp, süzünüz.

Haşlanmış kuzu etlerini, küçük parçalar halinde doğrayınız. Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp, 2 yemek kaşığı unu kokusu gidene kadar pişiriniz.

6 su bardağı etsuyunu ekleyip, topak topak olmaması için, karıştırarak kaynatınız. Doğradığınız etleri ilave edip, kırmızı pul biber,tuz - karabiber ile baharatlandırınız.

Orta ateşte bir taşım kaynatınız. Terbiyesi için: Ayrı bir kasede 1 limonun suyunu ve 2 adet yumurta sarısı karıştırınız. Maydonuzun yaprakları ince ince kıyınız. Kaynayan çorbaya , devamlı karıştırarak terbiyeyi ilave ediniz.

Bir taşım kaynatıp ateşten alınız. Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp arzu ettiğimiz miktarda kırmızı pul biber yakınız.

Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine yaktığınız kırmızıbiberi döküp, sıcak olarak servis ediniz.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst