Malzemeler
200 gram Kuzu Gerdan
6 su bardağı et suyu
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet limon
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz - karabiber
Yarım demet maydonoz
Etin Haşlanması
Et su
1 adet defne yaprağı
1 adet limon suyu
1 adet kuru soğan
Yarım maydonozun sapı
Hazırlanışı
8- 9 su bardağı suyu derin bir tencereye koyunuz.
İçine bir adet limonun suyunu , defne yaprağı ,kabuklarını soyup, bütün olarak bıraktığımız soğanı ve maydonozların saplarını koyup, kaynatınız.
Kaynayınca etleri ilave ediniz. Kaynarken oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayarak , orta ateşte en az bir saat kaynatıp, süzünüz.
Haşlanmış kuzu etlerini, küçük parçalar halinde doğrayınız. Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp, 2 yemek kaşığı unu kokusu gidene kadar pişiriniz.
6 su bardağı etsuyunu ekleyip, topak topak olmaması için, karıştırarak kaynatınız. Doğradığınız etleri ilave edip, kırmızı pul biber,tuz - karabiber ile baharatlandırınız.
Orta ateşte bir taşım kaynatınız. Terbiyesi için: Ayrı bir kasede 1 limonun suyunu ve 2 adet yumurta sarısı karıştırınız. Maydonuzun yaprakları ince ince kıyınız. Kaynayan çorbaya , devamlı karıştırarak terbiyeyi ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp ateşten alınız. Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp arzu ettiğimiz miktarda kırmızı pul biber yakınız.
Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine yaktığınız kırmızıbiberi döküp, sıcak olarak servis ediniz.
200 gram Kuzu Gerdan
6 su bardağı et suyu
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1 adet limon
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz - karabiber
Yarım demet maydonoz
Etin Haşlanması
Et su
1 adet defne yaprağı
1 adet limon suyu
1 adet kuru soğan
Yarım maydonozun sapı
Hazırlanışı
8- 9 su bardağı suyu derin bir tencereye koyunuz.
İçine bir adet limonun suyunu , defne yaprağı ,kabuklarını soyup, bütün olarak bıraktığımız soğanı ve maydonozların saplarını koyup, kaynatınız.
Kaynayınca etleri ilave ediniz. Kaynarken oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayarak , orta ateşte en az bir saat kaynatıp, süzünüz.
Haşlanmış kuzu etlerini, küçük parçalar halinde doğrayınız. Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp, 2 yemek kaşığı unu kokusu gidene kadar pişiriniz.
6 su bardağı etsuyunu ekleyip, topak topak olmaması için, karıştırarak kaynatınız. Doğradığınız etleri ilave edip, kırmızı pul biber,tuz - karabiber ile baharatlandırınız.
Orta ateşte bir taşım kaynatınız. Terbiyesi için: Ayrı bir kasede 1 limonun suyunu ve 2 adet yumurta sarısı karıştırınız. Maydonuzun yaprakları ince ince kıyınız. Kaynayan çorbaya , devamlı karıştırarak terbiyeyi ilave ediniz.
Bir taşım kaynatıp ateşten alınız. Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı Sana kızdırıp arzu ettiğimiz miktarda kırmızı pul biber yakınız.
Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine yaktığınız kırmızıbiberi döküp, sıcak olarak servis ediniz.