Dubai'de Rixos şov

buğlem

Bayan Üye
Dubai'de Rixos şov

Dünyanın ilk yapay turizm adası The Palm'da Dubai Şeyhi El Maktum'un katılımıyla otel açan Rixos grubu hedef büyüttü. Bölgede üç yeni otel daha açmaya hazırlanan Rixos 2012'de 2 milyar dolarlık yatırım yapacak

Dubai'de deniz üzerinde inşa edilen dünyanın ilk yapay turizm adası The Palm'da (Palmiye) 500 milyon dolarlık yatırımla yapılan otelin işletmesini alan Rixos Hotels grubu, Dubai turizminde de hedef büyüttü. Rixos The Palm Dubai Oteli'nin açılışını Dubai Şeyhi Mohammed bin Rashid El Maktum, Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik yaptı. Açılış törenine Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Ramsey Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın da aralarında bulunduğu iş, siyaset ve medya dünyasından önemli isimler katıldı. Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Dubaili bir yatırımcı tarafından otelin işletmesini devraldıklarını ve projeye 50 milyon dolar harcadıklarını anlattı. Tamince, Dubai'de turistlerin ortalama kişi başı harcamasının 3 bin dolar olduğunu hatırlatarak üç yeni projeye daha başlayacaklarını anlattı.

HEDEF BÜYÜTTÜ
Projelerden biri Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük üçüncü bölgesi olan Ras Al Khaimah'da 2013'te açılacak 700 odalı Rixos Bab Al Bahr Oteli. Tamince, diğer iki otel için ise görüşmelerin devam ettiğini, daha imzaların atılmadığını söyledi. Tamince "Dubai turizmine hızlı bir giriş yapıyoruz. Birkaç ay içinde bölgenin en önemli oyuncularından biri olacağız" diye konuştu. Tamince, Türkiye ve yurtdışında yatırımı devam eden 10'un üzerinde projeleri bulunduğunu söyleyerek bu projelerin toplam yatırım tutarının 1.5 - 2 milyar doları bulduğunu belirtti.

ANTALYA'YA ÜNİVERSİTE KURUYOR
Tamince, Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni kurmak için çalışmalara başladıklarını söyleyerek turizm sektörüne eleman yetiştireceklerini anlattı. Üniversitenin temelinin bu yıl içinde atılması planlanıyor.

TEMAPARK'IN TEMELİ BU YIL ATILACAK
Tamince, ekimde Mısır ve Kazakistan'da, yıl sonunda ise Azerbaycan'da otel açacaklarını kaydetti. Bu yıl içinde İstanbul Pera'daki oteli de açacaklarını hatırlatan Tamince, Antalya'daki Temapark'ın temelini atacaklarını söyledi. 2011'de 330 milyon dolar ciro yapan Rixos Otelleri'nin bu yılki ciro hedefi 400 milyon dolar. Grubun hedefi ise geçen seneki 1.3 milyar dolarlık ciroyu korumak.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri