Dövüş filmi ama duygusal [Karate Kid]

RaPizM^^

Bayan Üye
Türkiye'nin efsane karatecisi Hakkı Koşar'ın tam yedi dan'lı kızı Melek Koşar 'Karate Kid' filmini izleyip yorumladı

Bir döneme imzasını vuran 'Karate Kid' filmi bu kez Jackie Chan ve Will Smith'in 11 yaşındaki oğlu Jaden Smitth'li kadrosuyla sinema salonlarında. Peki bu karate filmi usta bir karateci için ne anlam ifade ediyor. Yeni Aktüel dergisinden Emre Ünsallı bunun için filmi Türk Karate Milli Takımı antrenörü Hakkı Koşar'ın yedi dan mertebesine ulaşan karateci kızı Melek Koşar'la izledi ve onun görüşlerini aldı:

RUHU OLGUNLAŞMIŞ

Karate filmleri modayken Jackie Chan gibi oyunculara değil de Bruce Lee'ye hayrandık. Bu sefer Chan'i 'öğreten adam' olarak hayranlıkla izledik. Bizim kuşak Jackie Chan'ı oyuncu olarak çok tutmazdı. Fakat bu filmde gördüm ki Chan yaşlanmış ruhu olgunlaşmış... Yani bu kez Kung-Fu'nun gerçek anlamda ne olduğunu izledik. İnsanların ihtiyacı olan şeyi. Eski filmdeki 'Bay Miyagi'yi hatırlıyor musunuz? 'Karate Kid'i ilk izlediğimde 'Miyagi Hoca'nın öğrencisine dövüş tekniği öğretmek yerine camları sildirmesini fırçayla duvar boyatmasını hatırlıyorum. Bu sefer 'Bay Han' öğrencisine ceketini çıkarttırdı yere atmasını sonra da alıp asmasını söyledi hem de günlerce. Önceki filmde olduğu gibi... Babanızdan eğitim alırken 'Miyagi' ya da 'Bay Han' gibi sahneler yaşadınız mı? Hocamızın felsefesi başka hocalara benzemez. İnsanların yaradılışının birbirlerine yardımcı olmak olduğuna inanır ve eğitimini de öyle verir. Ona göre güçlü olmak sevgi dolu olmakla anlam kazanır. Ne zaman Avrupa Şampiyonu oldunuz? İlk 1979 yılında girdiğim Avrupa Şampiyonası'nda. Milano'daki EIKF kupasındaydı. Geleneksel karatenin yapıldığı Japon karatesine bağlı tek organizasyondu. Benim küçük kız kardeşlerim Meltem ve Şebnem Koşar'ın takım hâlinde defalarca kazandıkları dünya ve Avrupa şampiyonlukları var. Sizin evin 'Bay Miyagi'si ya da 'Bay Han'ı Hakkı Koşar sanırım... Hocamızın bize verdiği derslerden en çok aklımda kalan şey çocuklarla konuşurken ayakta durmamasıydı. Her zaman dizlerinin üzerine oturur ve gözlerinizin içine bakarak konuşurdu. Yıllar sonra akademide antrenörlük belgesi için seminerlere katıldığımda Hakkı hocamın bize yaptığını psikologlardan pedagoglardan öğrendim.

ÇOCUKLAR İÇİN KÖTÜ ETKİSİ YOK

Jackie Chan filminde bir kez daha dövüş mevzularının şiddet olmadığı mesajını mı veriyor? Çocukların izlemesine izin verebileceğimiz tek dövüş filmi oyuncusu Jackie Chan olabilir. Diğer filmlerdeki dövüş sahneleri şiddet içerirken Jackie Chan'in filmlerindeki dövüş sahneleri kötü bir şiddet içermiyor. Bu film bir dövüş filmi ama izleyenler duygulanacaklar. Yıllardır bu işi yaptığım halde buradan çıkarken acayip bir enerji aldım onlarla birlikte o enerjiyi yaşadım

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri