Dövmeyi kim buldu

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
İnsanın vücudunu süslemesi geleneği en eski haliyle ilkel kabilelere dayanmaktadır. Kimi zaman bir statü göstergesi kimi zamansa dini bir inanıştan dolayı yapılan bu süslemelerden bazıları kalıcı bazıları ise geçici idi. İşte bu süslemelerin günümüz modern hayata geçmiş olanı dövme’nin tarihi çok eski zamanlara kadar uzanır. On ikinci yüzyılda, bazı Ortadoğu kavimleri, timsah ve yılandan korunmak için bedenlerine canavar dövmesi yaptırıyorlardı. 19. yüzyılda Avrupa’da aynı meslek grupları birbirlerini tanımak maksadıyla dövme yaptırmıştır. Trakyalılar, Eski Yunanlılar, Galyalılar ve Germenler arasında da dövme yaygındı. Eski Roma’da suçlulara ve kölelere sosyal sınıfı belli etmek için dövme yaptırılırdı.

Dövmecilik, Japonya’da oldukça rağbet görür ve güzel sanatların bir dalı olarak kabul edilirdi. Eskiden bu işi, tahta bir sapın ucundaki iğnelerle yaparlardı. Araplar arasında da bir süs olarak yapılırdı ve vücutlarının bir çok yerlerini nakışlarla doldururlardı.

İlk elektrikli dövme işine 1891’de ABD’de başlandı. On dokuzuncu asrın sonunda İngiltere’de dövme yapmak, kadın ve erkekler arasında moda oldu.

Eskiden dövme; balık ödü, is karası ve susam yağı gibi maddelerle yapılırdı. Dövme yaptıran kimse büyük bir acı duyardı. Dikiş iğneleri yanyana dizilerek sıkıca bağlanır, istenilen şekil çizilir, sonra bu iğneler bastırılarak zımbalanırdı. Daha sonra renk verici madde sürülüp bezle bağlanırdı. Boya olarak barut ve çini mürekkep kullanılırdı.

Yine yakın geçmişe kadar dövmelerin silinmesi çok zordu. Günümüzde dövme silme işlemi, laser yöntemi ile artık mümkün olmaktadır. New York şehri yönetimi, mikroplu dövme âletlerinin hepatit bulaştırması sebebiyle 1961’de dövme işi yapanlara ağır sınırlandırmalar ve denetlemelr getirmiştir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst