Dövme Pilavı (Malatya) tarifi
için Malzemeler :
* 1 boyun (koyun) eti
* 750 gr. dövme (aksamdan ıslatılır)
* 4 kaşık tereyağı
* 3 yemek kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
Dövme Pilavı (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:
Boyun parçalara ayrılır, yıkanır bir tencerede ateş üzerine konur, bıraktıgı suyu çekince iki kaşık yağ ilave edilir, kızartılır. Salça konur, su ilave edilerek pişirilir. Süzgeçten geçirilerek et suyu bir baska tencereye alınır. Et suyuna tuz atılarak dövme ilâve edilir, pişirilir. Suyu tamamen çektirilir. Kalan yağ yakılarak, üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınır, üzerine parçalanmış koyun etleri eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.
için Malzemeler :
* 1 boyun (koyun) eti
* 750 gr. dövme (aksamdan ıslatılır)
* 4 kaşık tereyağı
* 3 yemek kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
Dövme Pilavı (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:
Boyun parçalara ayrılır, yıkanır bir tencerede ateş üzerine konur, bıraktıgı suyu çekince iki kaşık yağ ilave edilir, kızartılır. Salça konur, su ilave edilerek pişirilir. Süzgeçten geçirilerek et suyu bir baska tencereye alınır. Et suyuna tuz atılarak dövme ilâve edilir, pişirilir. Suyu tamamen çektirilir. Kalan yağ yakılarak, üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınır, üzerine parçalanmış koyun etleri eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.