Dövme Pilavı (Malatya)

ďυЧGυ '

Bayan Üye
Dövme Pilavı (Malatya) tarifi
için Malzemeler :

* 1 boyun (koyun) eti
* 750 gr. dövme (aksamdan ıslatılır)
* 4 kaşık tereyağı
* 3 yemek kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber

Dövme Pilavı (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:
Boyun parçalara ayrılır, yıkanır bir tencerede ateş üzerine konur, bıraktıgı suyu çekince iki kaşık yağ ilave edilir, kızartılır. Salça konur, su ilave edilerek pişirilir. Süzgeçten geçirilerek et suyu bir baska tencereye alınır. Et suyuna tuz atılarak dövme ilâve edilir, pişirilir. Suyu tamamen çektirilir. Kalan yağ yakılarak, üzerine gezdirilir. Servis tabağına alınır, üzerine parçalanmış koyun etleri eklenir ve sıcak olarak servis yapılır.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst