Dondurulmuş Patlıcan Kızartması

ashli

Bayan Üye
DONDURULMUŞ PATLICAN KIZARTMASI

6 orta boy patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ

Patlıcanı yıkayıp kurulayınız, sapını çıkartınız. Aralıklı şerit şeklinde soyunuz. Uzunlamasına ve enlemesine ikiye keserek dört eşit parçaya bölünüz. İçinin ortasını boydan boya bıçakla çiziniz. Kızgın yağda pembe renkte kızartıp kağıt üzerine çıkartınız.
Bir seferde pişirilip tüketilecek miktar alüminyum kağıtlara sarılarak buzlukta (kışın kullanılmak üzere) saklayınız.

Not: Gerektiğinde karnıyarık veya imam bayıldı yapılmak üzere kullanılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst