ashli
Bayan Üye
Feast Pazarlama&Kurumsal İlişkiler Müdürü Gökben Uskuç dondurulmuş gıdalar hakkında bizi bilgilendiriyor.
• Dondurarak saklama, gıdaların en iyi korunma yöntemidir.
• Bu yöntemle gıdanın doğal lezzet, renk ve besin değerinin korunması sağlanır.
• Tarladan toplandıktan sonra hemen dondurulur.
• En ideal ve gelişmiş dondurma işlemi, IQF(Individually Quick Freezing- Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi ile -40 derecede yapılır.
• IQF işlemi, meyve ve sebzelerin tek tek, doğal yapılarına zarar vermeden, besin değerleri ve tazelikleri en iyi şekilde korunarak, kısa sürede dondurulmasını sağlar.
• Koruyucu ve katkı maddesi içermez.
• Tarladan toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için, çocuklara verilebilecek kadar katkısız ve tazedir.
• GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) tohum kullanılmaz.
• Vitamin ve mineral değerleri dalından kopartıldığı andaki besin değerine çok yakındır.
• Hormonsuz olarak mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler en doğru zamanda hasat edilir.
• Tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünler her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteyi taşır.
• Mevsiminde dondurulan sebze ve meyveler her zaman tazedir.
• Dondurulmuş gıda satın aldığında sap, kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödemezsiniz.
• Kullanıma hazır olması nedeniyle, kullanımı çok kolay ve pratiktir.
• Saklama koşulları doğru uygulanırsa tazeliğini çok uzun süre korur.
Dondurulmuş sebzeler;
• Buzluktan çıkar çıkmaz, doğrudan tencereye konularak, vitamin değerlerinde kayıp olmaması için çok kısa sürede pişirilebilir.
• Buharda pişirildiğinde vitamin değerlerinde minimum kayıp olur.
• Mısır, ıspanak, kereviz, havuç, soğan pişirilmeden tüketilebilir.
• Pişirilmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur.
• Patatesler, kızartma yerine fırında da pişirilebilir.
Evim, Ağustos 2010
kaynak : milliyet.com.tr