ashli
Bayan Üye
Dondurmalı Yanardağ Pastası
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
½ su bardağı patates nişastası
1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
Kaymaklı veya vanilyalı dondurma
Üzeri için :
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
½ paket vanilya
Yapılışı
25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır.
Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Enine iki parçaya kesilir.
Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır.
Arasına dondurma konur.
Buzlukta soğuk olarak saklanır.
3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çokkoyu bir şurup yapılır.
Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir.
Kaynar şurup dökülüp karıştırılır.
Vanilya konur.
Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur.
Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır.
Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.
Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
½ su bardağı patates nişastası
1 limon kabuğu rendesi ve bir kaşık limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Pastayı nemlendirmek için 1 kahve fincanı likörlü su
Kaymaklı veya vanilyalı dondurma
Üzeri için :
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
½ paket vanilya
Yapılışı
25 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır, fırın yakılır.
Yumurtalar, şeker ve limon kabuğu rendesi iyice koyulaşıncaya kadar çarpılır.
Elenmiş nişasta-un vanilya, kabartma tozu karışımı konup karıştırılır.
Kalıba boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
Soğuyunca kalıptan çıkarılır.
Enine iki parçaya kesilir.
Parçalar soğuk likörlü şekerli su ile ıslatılır.
Arasına dondurma konur.
Buzlukta soğuk olarak saklanır.
3 kahve fincanı şeker, 2 fincan su ile kaynatılıp çokkoyu bir şurup yapılır.
Yumurta akları çarpılır, katı kar haline getirilir.
Kaynar şurup dökülüp karıştırılır.
Vanilya konur.
Soğuyunca altta biriken şurubu almadan krema torbasına doldurulur.
Pastanın üzerine dağ biçiminde sıkılır.
Sofraya getirilirken pastanın tepesine saf alkole batırmış bir kesme şeker konur ve yakılır.
Şeker karamelize olarak yanıp aşağı doğru akar.
Pastanın etrafı mevsim meyveleri ile süslenir.