dondurma ve sağlık

İnci

1907
Prenses
Dondurma ve sağlıklı beslenme



Sağlıklı beslenme, yeterli ve dengeli beslenmedir. Bu da, vücudumuzun tüm besin ögelerinden (karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitamin ve mineraller) ihtiyaç duyduğu miktarda alabilmesi anlamına gelir. Yiyeceklerin besin değeri, sahip oldukları besin ögelerinin miktarıyla doğru orantılıdır. Bu anlamda dondurma, değişik besin ögelerini bünyesinde toplayan, besin değeri yüksek bir yiyecektir. Dondurmada, protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra; A, C, D, E ve B Grubu vitaminleriyle, kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunur.
Bunu rakamlarla örneklersek; 100 gram kaymaklı dondurmada ortalama 135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 100 mg sodyum, 160 mg potasyum, 0.1 mg demir, 130 mikrogram A vitamini, 0.21 mg E vitamini, 0.25 mg B2 vitamini ve 0.13 mg niacin vardır. Dondurma çocuklar için de önemli bir besin kaynağıdır. Çünkü içinde çocuk gelişiminde özel bir yeri olan sütü içerir. Bir süt ürünü olan dondurma da, bu açıdan çocuk beslenmesinde önemli bir işlev üstlenir. Çünkü dondurma; karbonhidrat, yağ, protein ve enerji bakımından sütten daha zengin bir besin maddesidir. Vitamin ve mineralleri ise, süte yakın miktarlarda içerir. Dondurma, çocukların sağlıklı bir şekilde beslenebilmesine yardımcı olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst