Domuz gribinin adı değişti

Hypnosispy

Banned
Yeni adı H1N1 Gribi oldu.

Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribi salgınına ilişkin duyurularda bundan böyle sorunun teknik ismi olan “H1N1 Gribi” ifadesini kullanılacağını duyurdu.

Kanadalı domuz yetiştiricilerinin serzenişleri sebebiyle salgının adı da değişti. Dünya Sağlık Örgütü, domuz gribi salgınına ilişkin duyurularda bundan böyle sorunun teknik ismi olan “H1N1 Gribi” ifadesini kullanılacağını duyurdu. Kanada devlet televizyonu CBC, konuya ilişkin haberinde “buna rağmen domuz gribi ifadesini de kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Kanadalı domuz üreticilerinin ülkedeki en üst kuruluşu olan Kanada Domuz Konseyi (Canadian Pork Council) dün federal hükümete yazılı müracatta bulunarak,
salgının isminin Kuzey Amerika Gribi olarak değiştirilmesini talep etmişti.
 
---> Domuz gribinin adı değişti

Dış görünüş değişmiş ama içerik hala aynı :)

Teşekkürler
 
---> Domuz gribinin adı değişti

DOMUZ GRİBİ ve İnsan sağlığına zararları
Domuz eti, Allah’ın Kuran’da haram olarak bildirdiği yiyecekler arasındadır. Samimi iman eden bir Müslüman Allah’ın emir ve yasaklarına uyarken hikmetlerini bilmese de kesin bir kararlılık gösterir. Fakat Allah dilerse, haram kıldıklarının ardındaki hikmetleri de bizlere gösterebilir. Son günlerde hızla artan ve ölümcül bir hastalık olan domuz gribi vakaları da, domuz etinin haram kılınmasının hikmetlerinden biridir.

Domuz gribi, A grubu virüslerden “H1N1” isimli virüsten kaynaklanan bir hastalıktır ve insandan insana hava yoluyla da bulaşabilmektedir. İnsanlardaki grip virüsü gibi, domuz gribi virüsü de domuzlarda sürekli değişim göstermektedir. Domuzların solunum yollarında domuz, insan ve kuş gribi virüslerine duyarlı alıcılar bulunur. Dolayısıyla domuzlar, virüslerin eş zamanlı bulaşması halinde yeni grip virüslerinin ortaya çıkma ihtimalini artırır. A/H1N1 virüsü, insan, domuz ve kuş gribi virüslerinin karışımından oluşan bu virüs de, ancak domuzların solunum yollarındaki reseptörlerde meydana gelmekte, yani domuzlar, virüslerin birleşmesinde bir ara konak görevi görmektedirler. Virüse karşı insanın doğal bağışıklığı bulunmadığından ve çok hızlı bir yayılma izlediğinden, Dünya Sağlık Örgütü, hastalığın kontrolden çıkmak üzere olan geniş çaplı salgın olabileceği uyarısında bulunmaktadır.


Bugün, 28 Nisan 2009





Bu salgının en korkutucu yönlerinden biri de, Eylül 1918 – Haziran 1920 arasında 50 milyonun üzerinde insanın hayatını kaybetmesine yol açan ve “İspanyol Gribi” olarak anılan hastalıkla aynı hastalık olmasıdır. Her iki salgında da hastalığıa yol açan virüs A tipi H1N1 virüsüdür. İspanyol gribi de 1918’de ilk olarak Amerika’da domuzlardan insanlara bulaşmış ve tüm dünyaya yayılarak dünyanın en büyük salgınlarından biri olarak tarihe geçmiştir. Dolayısıyla domuz gribinin de kontrol altına alınamadığı takdirde tüm dünyaya yayılabilme ihtimali yüksektir.


Anayurt, 28 Nisan 2009




Daha önce de belirttiğimiz gibi, bu tehlikeli hastalığın oluşumu için domuzların solunum sistemleri en önemli görevi görmektedir. Bu da, Allah’ın domuz eti yemeyi yasaklamasının hikmeterinden sadece biridir. Bunun dışında Allah’ın domuz etini haram kılmasının başka birçok hikmeti vardır, bunlardan sadece birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz:

Domuz etinde aşırı miktarda kükürt bulunur

Domuz etinde çok yoğun kükürt bulunduğundan, yenildiği takdirde vücuda aşırı miktarda kükürt alınmış olur. Bu fazlalıksa; kıkırdak, kas ve sinirlerde birikerek eklemlerde enfeksiyon, kireçlenme ve bel fıtığı gibi çeşitli hastalıklara yol açar. Domuz eti sürekli olarak yenirse, vücuttaki sert kıkırdak maddesinin yerini, domuzdan geçen yumuşak bağ dokusu alır. Bunun sonucu olarak, kıkırdaklar vücut ağırlığına dayanıksız hale gelir, böylece, eklemlerde bozulmalar meydana gelir.


Bugün, 28 Nisan 2009






Domuz etinde aşırı miktarda büyüme hormonu vardır

Domuz etiyle alınan aşırı miktardaki büyüme hormonu, vücutta doku şişliklerine ve deformasyonlara yol açar. Vücutta ani ve aşırı yağlanma meydana gelir. Genel olarak domuz eti ile beslenenlerde obezite oluşma ihtimali artar. Burun, çene, el ve ayak kemiklerinin anormal bir şekilde büyümesine sebep olur. Büyüme hormonunun fazla olmasının en tehlikeli yönü, kanserin gelişmesine zemin hazırlamasıdır.


Bizimgazete, 28 Nisan 2009




Domuz eti tüketimi, cilt hastalıklarının oluşmasına yol açar

Domuz etinin ihtiva ettiği “histamin” ve “imtidazol” denilen maddeler, deride kaşıntı hissi uyandırır. Egzema, dermatit, nörodermatit gibi iltihabi deri hastalıklarına zemin hazırlar. Bu maddeler ayrıca; kan çıbanı, apandisit, safra yolları hastalıkları, toplar damar enfeksiyonları gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini artırır. Bu sebeple doktorlar, kalp hastalarına domuz eti yememelerini tavsiye ederler.


Akşam, 28 Nisan 2009




Domuz eti yemek trişin hastalığının bulaşmasına neden olur

Domuz etiyle alınan Trişin kurtçukları, mide ve bağırsak yoluyla kana geçer ve bütün vücuda yayılırlar. Trişin kurtçukları özellikle çene, dil, boyun, yutak ve göğüs bölgelerindeki kas dokularına yerleşirler. Çiğneme, konuşma ve yutma kaslarında felç meydana getirirler. Ayrıca kan damarlarında tıkanıklığa, menenjit ve beyin enfeksiyonuna sebep olurlar. Bazı ağır vakalar, ölümle sonuçlanabilir. Bu hastalığın en tehlikeli yönü ise, kesin bir tedavi şeklinin olmamasıdır. Sıkı veteriner kontrolleri yapılmasına rağmen zaman zaman İsveç, İngiltere ve Polonya'da Trişin salgınları görülmektedir.





Ankara habervaktim, 28 Nisan 2009




Domuz eti çok yağlıdır ve zehirli maddeler ihtiva eder

Domuz eti çok yağlıdır. Yenildiği takdirde kana karışan yağ, atar damarların sertleşmesine, tansiyon yükselmesine ve kalb enfaktüsüne sebep olur. Ayrıca, domuz yağı içerisinde "sutoksin" denilen zehirli maddeler mevcuttur. Vücuda giren bu zehirli maddelerin dışarı atılması için, lenf bezlerinin fazla çalışmaları gerekir. Bu da özellikle çocuklarda lenf düğümlerinin şişmesi seklinde kendini gösterir. Hastalığın ilerlemesi halinde, bütün lenf bezleri şişer, ateş yükselir, ağrı başlar.


Sabah, 27 Nisan 2009






Bu açıklamalar, Allah’ın domuz etini haram kılmasının hikmetlerinden yalnızca birkaçıdır. Bunlara ek olarak Allah, Ahir Zaman'da domuz gribini yaratarak bu yasağın bir hikmetini daha bizlere göstermektedir. Salih bir mümin için Allah’ın herhangi bir şeyi niçin yasakladığının hikmetleri bilinmese de Allah’ın sınırlarını korumak esastır. Fakat son günlerde yaşanan salgın ile, Allah müminlere hikmetlerinden birini daha açıklamaktadır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst