Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya)

ďυЧGυ '

Bayan Üye
Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya) tarifi
için Malzemeler :

* 2 su bardağı baş bulgur
* 3 veya 4 su bardağı su (domatesin sulanma durumuna göre Ve 3 veya 2 su kullanilir)
* 3 kaşık tereyağı
* 1 çay bardağı tel sehriye
* 3-4 tane domates veya 2 kaşık salçası
* Tuz
* Karabiber

Domatesli Şehriyeli Bulgur Pilavı (Malatya)
yemeğinin hazırlanışı:

Bir tavaya tereyağı konur, sehriyesi ilâve edilerek kavrulur, kavrulan sehriyeler bir tabağa alınarak kenara konur, tavanın içerisine sıcak suya batırılarak kabukları soyulup küp şeklinde doğranmış domates ilâve edilerek öldürülür. Domates yoksa kalan yağa sulandırılmış salça ilâve edilerek bir iki kez yağda çevrilir, suyu ilâve edilir. Su kaynamaya başlayınca tuzu atılır, bulguru salınır, kapağı kapatılır. Hafif ateşte suyu çektirilir. Pilav göz göz olunca kavrulan sehriyeler ilave edilerek karıştırılır. Suyunu tamamen çekince ateşten alınır. Temiz bir bez veya birkaç kat peçete tava ve kapak arasına konup 10 dakika demlendirilir. Sıcak olarak servis yapılır.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst