AySe^^
Bayan Üye
Malzemeler:
1 Türk Kahve Fincanı Bulgur
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Soğuk Su
4 Su Bardağı Kaynar Su
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Un
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
1/2 Çay Kaşığı Kimyon
1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Soğuk Su
4 Su Bardağı Kaynar Su
Yapılışı:
Domates soyulacak ve küçük olarak yemeklik doğranacak. Sivri biber, ince halka doğranacak. Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. 4 Su bardağı su, kaynatılacak hazırda bekletilecek. Bulgur yıkanacak ve süzülecek.
Tencereye, tereyağı ve zeytinyağı katılıp ısıtılacak. Üzerine soğanlar ilave edilecek, düşük ısıda bir güzel kavrulacak. Un ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılarak domates ve biber salçası katılacak, düşük ısıda kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine nane katılacak, kavrulacak. Domates ve sivri biberler katılacak, bütün malzemeler bir güzel karıştırılacak. 1 Su bardağı soğuk su katılacak, karıştırılacak. Üzerine, 4 Su bardağı kaynar su, 1/2 Çay kaşığı karabiber, 1/2 Çay kaşığı kimyon, bulgur katılacak, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynayıncaya kadar malzemeler dipten karıştırılacak, un tabana yapışmasın diye. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 25 dakika süre bitiminde bulgur çorbanız hazır. 1 Tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz.
Domates soyulacak ve küçük olarak yemeklik doğranacak. Sivri biber, ince halka doğranacak. Soğan soyulacak, yemeklik doğranacak. 4 Su bardağı su, kaynatılacak hazırda bekletilecek. Bulgur yıkanacak ve süzülecek.
Tencereye, tereyağı ve zeytinyağı katılıp ısıtılacak. Üzerine soğanlar ilave edilecek, düşük ısıda bir güzel kavrulacak. Un ilave edilecek, kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılarak domates ve biber salçası katılacak, düşük ısıda kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. Üzerine nane katılacak, kavrulacak. Domates ve sivri biberler katılacak, bütün malzemeler bir güzel karıştırılacak. 1 Su bardağı soğuk su katılacak, karıştırılacak. Üzerine, 4 Su bardağı kaynar su, 1/2 Çay kaşığı karabiber, 1/2 Çay kaşığı kimyon, bulgur katılacak, karıştırılacak. Ocak ısısı yükseltilecek. Tencere kaynayıncaya kadar malzemeler dipten karıştırılacak, un tabana yapışmasın diye. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı aralıklı kapatılacak. Isı en düşük ısı konumuna getirilecek. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. 25 dakika süre bitiminde bulgur çorbanız hazır. 1 Tatlı kaşığı tuzu şimdi ilave edebilir, yemeğin tuzunu karar hale getirebilirsiniz.