Domatesli Barbunya Balığı

Hestia

Bayan Üye
Domatesli Barbunya Balığı

domatesli_barbunya_baligi_150x150.jpg


Malzemeler:
  • 8 Adet Barbunya Balığı
  • 1 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Adet Dolmalık Biber
  • 4 Adet Domates
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Karabiber
  • Yeteri kadar Dereotu
  • Yeteri kadar Biberiye
  • 1 Adet Limon
  • 16 Adet Yeşil Zeytin
Yapılışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın. Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın. Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın. İç organlarını çıkarıp atın. Bol akar suyla yıkayın. Limonu ince dilimleyin.
Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin. Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin. Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alın. Dereotunu ilave edip karıştırın.
Barbunyaları, cam kaba yerleştirin. Üzerlerine biberiyeyi serpin. Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun. Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst