Salvo
Kayıtlı Üye
Domates Sosu..
Malzemeler
2 baş soğan
6 adet domates
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı margarin
yarım çorba kaşığı tozşeker
kırmızıbiber
Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayın. Yağ ve yeterli miktarda tuz ile birlikte tencereye koyun. Orta ateşte soğanlar iyice pembeleşinceye dek kavurun. Daha sonra un ilave edin ve 3-4 dakika unla birlikte kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdekleri çıkardıktır ve küp küp doğrayın. Tencereye atın. Domatesler iyice ezilinceye dek sık sık karıştırarak pişirin. Sonra su, kırmızıbiber ve toz şeker katıp karıştırın ve koyulaşıncaya dek tencerenin üzerini örtmeden kaynatın. Sos koyulaştığında süzgece koyun ve üzerine bir kaşık yardımıyla bastırıp, süzün.