Domates Soslu Spagetti Tarifi (İtalyan Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 225 gr. spagetti
* Çekilmiş küçük hindistancevizi
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Kuru reyhan
* 1 adet çentilmiş soğan
* Karabiber
* 1 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
* 1 adet rendelenmiş havuç
* 400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
* 2 bardak et suyu
* 3 çorba kaşığı domates salçası

Yapılışı

Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.

Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.

Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.

Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).

Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.

Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst