ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 225 gr. spagetti
* Çekilmiş küçük hindistancevizi
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Kuru reyhan
* 1 adet çentilmiş soğan
* Karabiber
* 1 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
* 1 adet rendelenmiş havuç
* 400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
* 2 bardak et suyu
* 3 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı
Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.
Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.
Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.
Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).
Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.
Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.
* 225 gr. spagetti
* Çekilmiş küçük hindistancevizi
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Kuru reyhan
* 1 adet çentilmiş soğan
* Karabiber
* 1 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
* 1 adet rendelenmiş havuç
* 400 gr. domates salçası yada 1/2 kg. kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates
* 2 bardak et suyu
* 3 çorba kaşığı domates salçası
Yapılışı
Zeytinyağını tavada kızdırın, içine soğanı, sarımsağı ve havucu atarak soğanlar ölünceye kadar 5 dakika süreyle karıştırarak kavurun.
Domatesi katın, lezzet vermesi için tuzunu, biberini serpin ve birer çimdik hindistan cevizi ve reyhan koyun.
Et suyunun yarısını ( pişirme sırasında gerektiği taktirde biraz daha katabilirsiniz ) ve domates salçasını yedire yedire ilave edin. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kısın ve hafif ateşte yaklaşık 45 dakika, arada sırada karıştırarak pişirin.
Tadına bakın ve tuzunu biberini ayarlayın ( biraz toz şeker atmanız yerinde olur ).
Spagettiyi 2 litre tuzlu suda haşladıktan sonra ( iki parmağınızla ezerek kontrol edin; çok ezik olmamalıdır,Italyanlar makarnayi az pismis severler ) süzgeçte süzün. Sıcak tabakta servis yapın ve sosunu üzerine dökün.
Servis yaptığınız zaman rendelenmiş çedar peynirini üzerine serpin.