Domates Kurutması

ashli

Bayan Üye
DOMATES KURUTMASI

Tam olgunluktaki domatesler yıkanıp soyulur ve 3-4 mm. kalınlığında dilimlenir. Bu dilimler haşlanmadan kerevetlere serilir. Domatesler, kurutma fırınlarında, 60-65 derece sıcaklıkta kururlar. Kurutma işlemi, domatesler ele alınıp sıkıldığında, çıtırdayıp kırılacak hale gelinceye kadar devam etmelidir. Kurumuş domates dilimleri toz haline getirildikten sonra ambalajlanır. 15 kilo domatesten 1 kilo domates tozu elde edilir. Domatesler güneşte kurutulacaksa, iyice yıkanır, ortasından ikiye kesilir ve bu kesik yerlere hafifçe tuz ekilir. Tuzlanmış domatesler kerevete dizilerek güneşe konur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst