Domain-Hosting Alırken Dikkatli Olun!

Kensei

Kayıtlı Üye
Merhaba Arkadaşlar.
Elimden Alınan domainimin ve çalınan emeklerimin acısıyla bugün size bu konuda öğüt niteliğinde bazı şeyler yazmak istedim.Domain alırken bazı konularda dikkatli olmanız gerekiyor.Tabii bunu hosting için de söyleyebiliriz.

1- Paranızın karşılıgı olan makbuzunuzu almayı unutmayın.
2- Domain,Hosting ücretini bankaya ödediğinize dair belge olan dekontunuzu mutlaka saklayın.
3- FTP ve Panel şifrelerinizi alıyorsunuz ama Domain şifrelerinizi almıyorsunuz.Bu konuda da dikkat edin.
4- Domain-Hosting sağlayıcılarınızın çalıştıgı şirketi öğrenin.Eğer bir sorun çıkarsa kendileriyle irtibat kurabilmek için.
5- En yakın arkadaşınız bile olsa güvenmeyin.Domain-Host aldıgınız yerlerin çalışma izni olan firma veya şirket olmasına dikkat edin.
6- Bu işler güven üzerine kurulmaz.Herşeyi belgelere dayandırmanız gerekmektedir.

Örnek Olay:

5 ay önce aklıma bir domain ve bir proje geldi.Hemen çok yakın bir hostingci arkadaşımı aradım ve domaini alıp alamayacagını sordum.Ücretini havale yoluyla hemen yollayacagımı belirttim.Projemi duydu ve olumlu karşıladı domaini alacagını söyledi.Domaini aldı ama para istemedi.Arkadaş oldugumuzu ve 10-15 $ ın sorulmayacağını söyledi.İyi arkadaş oldugumuz için kendisinden domain şifrelerini istemeye yüz bulamadım.Site gayet güzel gidiyordu.Günde 20 üye civarında seyrediyordu.Birgün benim bir arkadaşımla sorun yaşadı ve anında domaini kendi üzerine aldı ve 200 YTL'den satılığa çıkardı.Daha sonra ne oldugunu anlamadan domaini ve şifrelerini tekrar bana verdi.Domainini transfer edebilirsin senin hakkındı bu dedi.Bende iyi niyetine tekrar inanarak sadece şifreyi ve bilgileri değiştirip domaini transfer etmedim.Daha sonra aynı arkadaşımla olan husumeti devam etti ve arkadaşımın sunucusundaki bütün müşteri hesaplarını sildi.Daha sonra benim olan domaini tekrar üstüne geçirip 150 YTL'den satılığa çıkardı ve şuanda ben hiçbir hak iddaa edemiyorum.Çünkü bana para ödettirmedi dekontum yok fatura da yollamadı haliyle.Ben bütün kullanıcılarıma veritabanı sayesinde ulaştım ve bu konuda hepsini uyardım şimdi de sizi uyarmak istedim.Kendi domainimi ve sahtekar şirketlerin domainini yayınlamayacağım.Eğer bunları öğrenmek istiyorsa ve domain almayı düşünen varsa dikkatli olsun arkadaşlar.

Saygılar

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri