Dolmafıstıklı-rokalı Füme Somon Balığı

İnci

1907
Prenses
Malzemeler :
Füme somon 250 Gr
Komili Sızma Zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Dolmalık fıstık 2 Yemek Kaşığı
Roka 1 Demet
Limon 1 Adet
Kuru soğan 1 Adet
Sarımsak 3 Diş
Kapari çiçeği 1 Yemek Kaşığı
Tuz-çekilmiş karabiber

YAPILIŞI:
1- Rokaları ayıklayıp, doğrayın.
2- Kuru soğanı piyazlık doğrayın, sarımsakları kıyın.
3- Limonun kabukları rendeleyin veya şerit şerit soyacak ile çıkarın.
4- Yayvan bir tencerde Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine dolmalık fıstıkları ilave edip, kavurun. Fıstıklar kavrulunca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
5- En son olarak tuz-çekilmiş karabiber ile tatlandırın.
6- Servis tabağının altına kıyılmış rokaları koyun. Üzerine soğanlı harcı yayıp, Füme somon balıklarını katlıyarak üzerine dizin.
7- En son olarak üzerine kapari çiçeklerini ve limon kabuğu rendesini serpip, servis edin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst