Doktorculuk Oyunu

Asi Ruh

Kayıtlı Üye
Doktorculuk Oyunu

Vücut konusunda merak normaldir. Çocuklar birbirlerinin cinsiyetleri konusunda meraklıdır. Kendi kendinize sorun.“Hangi tepkiyi

Çocuğunuzun yatak odasına giriyorsunuz ve onu arkadaşı Ayşenin muayene ettiğini görüyorsunuz. Oğlunuz elbiselerini çıkarmış, Ayşe oyuncak steteskopla onun kalbini dinliyor.

177-bxp48852.jpg
Birinci Adım: Kendi kendinize sorun.

“Niçin böyle yapıyorlar?”
· Birbirlerinin vücutlarını merak etmiş olabilirler
· Doktorun muayenehanesinde olanları tekrar ediyorlar
· Televizyonda gördüklerini tekrar ediyorlar

Mesaj Örnekleri

· Başka birinin vücuduna dokunmak yanlıştır
· Vücutlar mahremdir
· Yalnızca doktorlar bunu yapmalıdır
· Meraktansa olabilir
· Elbiseleri çıkararak oynamak yanlıştır

Hatırlayın

Vücut konusunda merak normaldir. Çocuklar birbirlerinin cinsiyetleri konusunda meraklıdır.

İkinci Adım: Şimdi kendi kendinize sorun.

“Hangi tepkiyi veya cevabı oluşturursam, İstediğim mesajı vermiş olurum?”

Olası Tepkiler:

Tepki: “Derhal elbiselerini giy, seni tekrar bu tarzda görmek istemiyorum”

Mesaj: Çocuklar kötüdür, fakat çocuklar anne babanın göremeyeceği davranışları gizli yerlerde tekrarlayabilir.

Tepki: “Ayşe elbiselerini giy ve derhal evine git”

Tepki: “Birbirinizin vücudunuza dokunmanızı istemiyorum. Vücutlar mahremdir ve oyun oynadığınızda sizden, elbiselerinizi açmamanızı istiyorum”
Mesaj: Çıplaklık ve dokunma mahremdir ve ebeveyn oyunların sınırlarını çocuklara bildiriyor.

Tepki: Görmezlikten gelme

Mesaj: Çocuklar hiç bir şey öğrenemez. Bu tarzda oynamaya devam edebilirde etmeyebilir. Şayet sözel tepki göstermezsem, tavrım tek başına mesaj olarak yeter.

Tepki: “Tamam birbirinizi merak etmişsiniz, elbiselerinizi giyin, ben size insan vücuduyla ilgili bazı resimler göstereceğim”

Mesaj: Merak normal bir şeydir. Anne baba bu soruları cevaplayacağı konusunda teminat veriyor.
-

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri