Doktor Cinayetini Protesto İçin Doktorlar Grevde

~AnıL~

Kayıtlı Üye
1334788980.jpg

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan'ın 17 yaşındaki hasta yakını tarafından öldürülmesini protesto eden doktorlar bugün iş bırakıyor.

Sağlık çalışanları, Türk Tabipleri Birliği öncülüğünde, "herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sağlık hizmeti" istemiyle meydanlara iniyor.

Türk Tabipleri Birliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle bugün acil servisler dışında sağlık hizmeti vermeyeceğini açıkladı.

Ortak açıklamada, Gaziantep'te yaşanan olay nedeniyle bütün hekimlerin ve sağlık çalışanlarının isyan halinde olduğu belirtildi. ''Türkiye'de hep birlikte sağlıkta şiddete karşı tepkimizi göstereceğiz '' denilen açıklamada, ''Dr. Ersin'in yaşadıklarının başka meslektaşlarımızın da başına gelmemesi için artık yeter diyoruz ve basını, yetkilileri bu gidişe dur demek için göreve davet ediyoruz'' ifadeleri yer aldı.



sonndakika.com
 
Son düzenleme:
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst