Doğuştan engelli insanların bir suçu mu vardı ki öyle yaratıldılar?

Earl Freyja

Bayan Üye
Allah mülk sahibidir; mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Kimse Onun icraatına karışamaz ve icadına müdahale edemez. İnsanın hücrelerini yaratan, organlarını tanzim eden ve ona insanî bir hüviyet bahşeden Allah'tır. İnsan bu nimetleri lütfeden Allah'a daha evvel bir şey vermemiştir ki, Onun karşısında bir hak iddia edebilsin.

Eğer insan, kendisine verilenler mukabilinde Allah'a bir şey vermiş olsaydı, “Bir göz değil iki göz ver, bir el değil iki el ver!” gibi iddialarda bulunmaya; “Niye iki tane değil de bir ayak verdin?” diye itiraz etmeye belki hakkı olurdu. Haksızlık, ödenmeyen bir haktan gelir. İnsanın, Rabbine karşı ne hakkı var ki, onun yerine getirilmemesi sebebiyle bir haksızlığa uğramış olsun?

Cenab-ı Allah, bazen insanın ayağını alır; onun karşılığında ahirette pek çok şey verir. Ayağını almakla o kimseye aczini, zaafını, fakrını hissettirir. Kalbini kendisine çevirtip, o insanın duygularına inkişaf verirse, o kulundan çok az bir şey almakla ona pek çok şey vermiş olur. Demek ki zahiren olmasa bile, hakikat da bu o kuluna Allah'ın lütfunun ifadesidir.

Tıpkı bir kulunu şehit edip ona cenneti vermesi gibi... Bir insan, muharebede şehit olur. Bu şehadetle Allah'ın huzurunda, sıddıkların, salihlerin gıpta edeceği bir makama yükselir. Onu gören başkaları “Keşke Allah bize de harp meydanında şahadeti nasip etseydi.” derler. Binaenaleyh, böyle bir insan parça parça da olsa çok şey kaybetmiş sayılmaz. Belki aldığı şey ona nispeten çok daha büyüktür.

Bazı kimseler, bu mevzuda küskünlük, kırgınlık, bedbinlik ve aşağılık duygusu ile yanlış düşünseler bile, pek çok kimselerde bu kabil eksiklikler, Allah'a yönelmeye vesile olmuştur. Bu itibarla bir kısım asi ve nankör kimselerin, bu meseledeki itirazları haksızdır, yerinde değildir.

Sorularla İslamiyet​

---> Doğuştan engelli insanların bir suçu mu vardı ki öyle yaratıldılar?

Ensest iliskiyle cogalan bir tur dusunulmesi yerine allahin sinavidir derler

Genlerdeki bi takım mustasyonlar sonucu olmuştur. Doğa böyledir.

Konuyla alakalı bilgileri youtube dan izlediği bi kaç video ve okuduğu 1-2 kitaptan ibaret olanlar yorum yapmasınlar bir zahmet.Komik olmaktan daha öte, cevap vermeye değer yorumları olmaması sebebi ile iletişime geçme çabasıda sarfedilmiyor tarafımızca.O yüzden yormasınlar kendilerini.

Zira Adem ile eşinin ilk insan türü değil "Ademoğulları" nın ilk türü olduğuna dair bazı ilahiyat başlığında iddia edilen ve savunulan bir konuda vardır.

Ama insanoğlu okuyup arayıp öğrenerek düşünmek yerine akılcılıktan uzak "yorum" lar yapar.Bunada sorgulamak derler.

Pardon bu sözler bana mı?
Sizin argumaninizin elle tutulur yani ne? Maneviyat içermesi mi?

Sözlerim size değildi.Önceki tartışmamızdan sonra tarzınızı bildiğim için yaklaşımım bu seviyede olmaz.İçiniz rahat olsun.

Sözlerim size değildi.Önceki tartışmamızdan sonra tarzınızı bildiğim için yaklaşımım bu seviyede olmaz.İçiniz rahat olsun.

Teşekkür ederim. İşin şu boyutu var .
Nasıl ki hastalandigimiz vakit doktora gidiyoruz care arıyoruz Allahtan geldi bu bana ceza demiyoruz bu da onun gibi bedenimizde ki işleyişin yerine getirmediği bi takim şeyler yüzünden ortaya çıkan bi durum.
Allah akıl verdi ise kullanmak gerek.

Kanser mesela bazı hücrelerin metabozlimamiza ters etki şekilde yaparak bolunup çoğalmasidir.
Bu bizi etkileyen iklim çevre gen gibi faktörlerin yansımasıdir bu yüzden doktora gitme ihtiyacı hissediyoruz. :)

Diğer türlü maneviyat boyutuna giremiyorum çünkü pek yaptığım bir şey değil.

Teşekkür ederim. İşin şu boyutu var .
Nasıl ki hastalandigimiz vakit doktora gidiyoruz care arıyoruz Allahtan geldi bu bana ceza demiyoruz bu da onun gibi bedenimizde ki işleyişin yerine getirmediği bi takim şeyler yüzünden ortaya çıkan bi durum.
Allah akıl verdi ise kullanmak gerek.

Kanser mesela bazı hücrelerin metabozlimamiza ters etki şekilde yaparak bolunup çoğalmasidir.
Bu bizi etkileyen iklim çevre gen gibi faktörlerin yansımasıdir bu yüzden doktora gitme ihtiyacı hissediyoruz. :)

Diğer türlü maneviyat boyutuna giremiyorum çünkü pek yaptığım bir şey değil.

İnsanın başına gelenlerin, beklemesi gerekenlerin ve alacaklarının kendi çabalarından ve yaptığı eylemlerle doğru orantı göstermesi, işin manevi boyutunun kısa bir özetidir.

Akletmek, verilen diğer okunacak kitapların (evren ve insan) tebliğide , işin bilimsel kısmının maneviyata dayanan yönüdür.Başaramıyoruz, başarabilecekmiyiz ?

İnsanın başına gelenlerin, beklemesi gerekenlerin ve alacaklarının kendi çabalarından ve yaptığı eylemlerle doğru orantı göstermesi, işin manevi boyutunun kısa bir özetidir.

Akletmek, verilen diğer okunacak kitapların (evren ve insan) tebliğide , işin bilimsel kısmının maneviyata dayanan yönüdür.Başaramıyoruz, başarabilecekmiyiz ?

İkisinin bir arada olmaması için bir sebep göremiyorum ben açıkçası.

İkisinin bir arada olmaması için bir sebep göremiyorum ben açıkçası.

Bizler göremiyoruz.Bazı dinci güruh görüyor ama.Kur'an dan dincilerin korktuğu kadar başka korkan yoktur.İnsanlara okutmamak için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar.Çünkü biliyorlar ki saltanatları yıkılacak.

Öncelikli mücadelemiz akıl düşmanlarıyla olmalı.Zaten sonrasında insan özüne dönecektir.

Konuyla alakalı bilgileri youtube dan izlediği bi kaç video ve okuduğu 1-2 kitaptan ibaret olanlar yorum yapmasınlar bir zahmet.Komik olmaktan daha öte, cevap vermeye değer yorumları olmaması sebebi ile iletişime geçme çabasıda sarfedilmiyor tarafımızca.O yüzden yormasınlar kendilerini.

Zira Adem ile eşinin ilk insan türü değil "Ademoğulları" nın ilk türü olduğuna dair bazı ilahiyat başlığında iddia edilen ve savunulan bir konuda vardır.

Ama insanoğlu okuyup arayıp öğrenerek düşünmek yerine akılcılıktan uzak "yorum" lar yapar.Bunada sorgulamak derler.

Iletisime gecne cabasi sarfetmeyen biri olarak 1 paragraf yazi yazmissiniz.

Onyargi ve uslubunuzdan, bilmedigini idda ettiginiz bir insana nasil aciklama yapmaniz davranmaniz gerektigi gorunusteki konuya olan ilginize hakimiyetinize ooldukca ters orantili oldugundan bahsetmiyorum bile.
Neyse birbirimize ogretecegiz anlatacagiz guzel bir dille .
Bahsettigim sebeplerden sadece biriydi. Ensest iliskideki vurgum gunumuzdeki su goturmez gerceklerden biriydi ademogullarindan daha cok. Betty blue baska bir sebep eklemis sizde bir bilgi ekleyin bilgiyi cogaltalim.

Iletisime gecne cabasi sarfetmeyen biri olarak 1 paragraf yazi yazmissiniz.

Onyargi ve uslubunuzdan, bilmedigini idda ettiginiz bir insana nasil aciklama yapmaniz davranmaniz gerektigi gorunusteki konuya olan ilginize hakimiyetinize ooldukca ters orantili oldugundan bahsetmiyorum bile.
Neyse birbirimize ogretecegiz anlatacagiz guzel bir dille .
Bahsettigim sebeplerden sadece biriydi. Ensest iliskideki vurgum gunumuzdeki su goturmez gerceklerden biriydi ademogullarindan daha cok. Betty blue baska bir sebep eklemis sizde bir bilgi ekleyin bilgiyi cogaltalim.

Yorumlarınızı örneklere dayandırmadan yaptığınız taktirde, belli başlı konularda yaygın olan genel görüşe atıf yapmış olduğunuz yargısı çıkarılabilir, çıkarılmaktadır.Nitekim bu ensest örneklemesini Adem ve eşi için yapan hiçte azımsanmayacak bir topluluk vardır.Ki ben hala ona atıf yapmadığınıza ikna olmakta zorlanıyorum.İkna olduğumu düşünürsek ; betty blue ile bu ve başka bir konuda ele aldığımız "akletme" konusunda ısrarcıyım.Nitekim Kur'an kendini ana kitap olduğunu söylemekle beraber bunun dışında dikkatle baktığımızda ve düşündüğümüzde diğer 2 kitaptan daha söz etmektedir.Konu başlık itibari ile de sapmaya ve istismar edilmeye çok müsaittir ki diyaloglarda bende dahil hepimiz objektif örneklemeler kullanmalıyız.Bilgi çoğaltabileceğimize inancım sonsuzdur.Nitekim yegane amacımda budur.

Yorumlarınızı örneklere dayandırmadan yaptığınız taktirde, belli başlı konularda yaygın olan genel görüşe atıf yapmış olduğunuz yargısı çıkarılabilir, çıkarılmaktadır.Nitekim bu ensest örneklemesini Adem ve eşi için yapan hiçte azımsanmayacak bir topluluk vardır.Ki ben hala ona atıf yapmadığınıza ikna olmakta zorlanıyorum.İkna olduğumu düşünürsek ; betty blue ile bu ve başka bir konuda ele aldığımız "akletme" konusunda ısrarcıyım.Nitekim Kur'an kendini ana kitap olduğunu söylemekle beraber bunun dışında dikkatle baktığımızda ve düşündüğümüzde diğer 2 kitaptan daha söz etmektedir.Konu başlık itibari ile de sapmaya ve istismar edilmeye çok müsaittir ki diyaloglarda bende dahil hepimiz objektif örneklemeler kullanmalıyız.Bilgi çoğaltabileceğimize inancım sonsuzdur.Nitekim yegane amacımda budur.
Yorumum nereye cekerseniz oraya gider kivaminda olmasindan dolayi onyarginizinda etkisiyle azimsanamayacsk olan toplulugun orneklemesi icinde kalmis olabilir lakin bu konudaki orneklemem bir onceki mesajimda oldugundan dolayi atif yaptigimi dusundugunuz konuya atif yapmadigim konusunda ikna etme cabasi icine girmeyecegim. Objektif orneklemem ensest iliskinin bilimsel olarak saglikli olmadigi bir cok arastirmayla vurgulanmisken insanlarin kader allahtan gelen sinav gibi yorumlar cercevesindeki rahatsizligimdan. Demek degildirki her ensest iliski engelli bir bebekle sonuclanacak yada her dogustan engelli bir ensest iliskinin sonucudur burdada betty blue nun yorumlarina isaret ediyor. Bana gore bu tur konularin bilimsel acidan aciklanmasi anne adaylarinin gebelik surecinden itibarende engelli olamaya sbepverecek konularin oldugu konusunda bilinclendirir gelistrir hemde tanrinin sinavi yorumlarindan bir adin oteye gideriz

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri