SiLentabys ~
Bayan Üye
Kirli hava ve iyi olmayan yaşam alanları astım hastalığın en çok görülen yerlerdir. Artan sanayileşme ve beraberinde gelen kirli hava Kocaeli'de yıllarca astımın artmasına neden oldu. Doğalgazın ilde yaygınlaşması ile ortaya çıkan temiz hava astım hastalarında yüzde 100'un üzerinde azalma yaşanmasına neden oldu. Özellikle 2005 yılında doğalgazın köylere kadar gitmesi ve tüm sanayide kullanılması hastane verilerine de yansıdı. Kocaeli Sağlık Müdürlüğü'nün hastanelerde aldığı veriye göre; 2005 yılında astım hastaları hastanede 4 bin, 2006 yılında 2 bin 742 ve 2007 yılında bin 455 gün yattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, geçen süre zarfında Kocaeli'deki nüfusun 180 bin artmasına rağmen böyle bir düşüşün, doğalgazdan dolayı temiz havanın oluşmasına bağladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise doğalgazı köylere kadar ***ürülmesinin sağlık açısından da büyük fayda sağlandığını söyledi. İbrahim Karaosmanoğlu, "Solunum yetersizliği doğal gaz geldikten sonra büyük fark etmiş." dedi.
DoğaLgaz qeLdi astım Şehri Terk etti.
DoğaLgaz qeLdi astım Şehri Terk etti.
Son düzenleme: