Diyetinizin Size Cevap Vermemesinin Nedenleri!

ashli

Bayan Üye
Diyetiniz size cevap vermiyor mu? İşte nedeni!

Aldığınız kiloları geri veremiyor musunuz? Nerelerde hata yaptığınızı şimdi daha iyi anlayacaksınız!

Birçok kadının en temel sorunudur fazla kilolar… Hatta zamanla sizin sorununuz olmaktan çıkıp eşinizin, sevgilinizin, ********n hatta iş arkadaşlarınızın sorunu haline geldiğine, konunun onları daha fazla ilgilendirdiğine binlerce kez şahit olmuşsunuzdur. Bir çok diyet programı uygulamış, diyet başarıları dinlemiş ve feyiz almış, ancak bir türlü kalıcı sonuca ulaşamadığınızdan yakınmışsınızdır.

Peki, diyetinizle birlikte yapmanız gereken birçok detayı atlamış olabilir misiniz?

Yıllardır aldığınız kiloları verememekten yakınıyorsanız, birçok diyet denemesi yapıp başarısız olduysanız yazımızı dikkatlice okuyun. Beslenme ve Diyet Uzmanı Zeynep Budakoğlu Subaşı’na en çok merak ettiğiniz konuyu sorduk… Nerelerde hata yaptığınızı şimdi daha iyi anlayacaksınız!

Hedefinizi belirleyin

Diyet yapmaya karar verdiğiniz anda tartılın ve bir kenara kilonuzu tarihiyle birlikte yazın. En son hangi kilodayken mutlu olduğunuzu ve kaç kilo vermeniz gerektiğini belirleyin. Vermeniz gereken kilolar çok fazla ise kendinize birden çok hedef koyun. Unutmayın ki hedefinizi ne kadar uzak tutarsanız o kadar çabuk yorulur ve pes edersiniz. Haftada sadece 1 kez tartılın.

Yediklerinizi kaydedin

Diyete başlamadan önceki 1 hafta boyunca tüm yediklerinizi not alın. Bu, fark etmeden yediğiniz ne çok yiyecek olduğunu görmenizi sağlayacak ve aynı davranışı tekrarlamanızı engelleyecektir.

Kaloriyi azaltın

Yemeklerinizi hazırlarken daha düşük kalorilerle de oldukça lezzetli yemekler hazırlayabileceğinizi unutmayın. Bir kilo sebze yemeğine 2 yemek kaşığı yağın yeterli olacağını unutmayın, etli ve kıymalı sebze yemeklerinize ise yağ koymayın. Salatalara hazırladığınız soslara dikkat edin, özellikle dışarıda yenilen salatalarda beyaz sosu olanları tercih etmemeye özen gösterin.

Porsiyonları küçültün

Sofralarınızda kullandığınız kocaman yemek tabaklarınızla vedalaşın. Unutmayın; tabağınız ne kadar büyük olursa içine de o kadar fazla yemek koyarsınız, miktarı azaltmaya çalışınca da tabağınızda çok az yemek olduğunu düşünürsünüz. Hem gözünüzü hem de gönlünüzü doyurmak için küçük tabaklar seçin ki 1 tabak yemek yiyin ve mutlu olun.

Kendinizi aç bırakmayın

Yıllarca aç kalarak diyet yapmaya çalıştınız ancak hiç faydasını görmediniz. Şimdi yiyerek ve doyarak zayıflama zamanı! Vücudumuzu bir araba gibi düşünebilirsiniz. Ne kadar kaliteli ve yeterli yakıt koyarsanız size o kadar iyi hizmet verir ve o kadar hızlı gider. Bedeniniz de tıpkı böyle, sağlıklı ve yeterli beslendiğinizde daha hızlı çalışacak ve daha kolay kilo vermenizi sağlayacaktır. Uzun süre kendinizi aç bırakarak metabolizmanızı yavaşlattığınızı unutmayın. Gün içerisinde 2 veya 3 ara öğün tüketmeye özen gösterin.

Su için

İçinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde bedenimiz sıcaktan kavrulurken sudan daha güzel bir içecek yok tabiî ki. Kış aylarında vücudunuz için 1.5-2 lt su yeterli gelirken yaz aylarında terlemeye bağlı su kayıplarından dolayı 2-2.5 lt su içmelisiniz. Gün içerisinde çok aktifseniz veya herhangi bir sporla uğraşıyorsanız bu miktarı daha da arttırmalısınız.

Serinleyelim derken kalori almayın

Yazın sıcaklardan bunaldıkça soğuk içecekler içmek isteriz. Haliyle fark etmeden kalorileri ardı arkasına alırız. Bu yüzden içtiğiniz içeceklere dikkat edin buzlu kremalı kahveler, şuruplu meyve kokteylleri, şeker ilaveli limonatalar sizin için büyük tehlike. Peki ne içmeliyiz? Maden suyu (içine bir miktar taze sıktığınız meyve suyunu koyabilirsiniz), mevsim meyveleriyle az şekerli kompostolar, light limonata (evde esmer şeker ve bol nane ile hazırlayabilirsiniz), ayran (kaybettiğimiz tuz ihtiyacımız için bire bir), kremasız şekersiz kahveler hem damak zevkimize hitap edecek hem de kalorimizi kısıtlamamızda bize yardımcı olacaktır.

Meyveyi sınırlandırın

Yaz ayıyla birlikte cıvıl cıvıl rengarenk meyveler manavlardaki yerlerini aldılar. Ancak meyve seçerken de dikkatli olmalıyız. Özellikle yazın çok tüketilen meyvesi olan karpuza dikkat. Yüksek şeker içeriği nedeniyle glisemik indeksi yüksek olan bu meyveyi yerken kendinize sınırlama getirmelisiniz. Aynı şekilde muz, üzüm ve meyve sularının da glisemik indekslerinin yüksek olduğunu unutmayınız.

Yürüyün

Zayıflama yolunda beslenme şeklinizdeki düzenleme tek başına yeterli olmayacaktır. Bundan dolayı haftanın en az 4 günü 45dak-1 saatlik tempolu yürüyüşlerle beslenmenizi fiziksel aktiviteyle destekleyin. Sıcaklar sizi yıldırmasın, yürüyüşlerinizi özellikle havanın serinlemeye başladığı akşam saatlerinde yapabilirsiniz. Unutmayın bireylerin birbirinden farklı karakterlere sahip olduğu gibi beslenme ihtiyaçları da farklılık gösterir. Beslenme her kişinin yaş, cinsiyet, kilo, boy, fiziksel aktivite ve yaşam tarzına göre farklılıklar göstereceğinden dolayı beslenme şeklinizi belirlemek için bir beslenme uzmandan fikir almayı ihmal etmeyin.


Özlem Yılmaz Küçük / CafeRUJ
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst