Diyarbakırspor Ligden ÇekiLmiyor..!

RaPizM^^

Bayan Üye
G.Antep deplasmınında kaybedilen 2-1'lik maç sonrası çıkan olayların ardından G.Saray maçına çıkmama kararı alan Diyar'da kriz sona erdi...

Diyarbakırspor Kulubü Başkanı'nın Gaziantepspor maçından sonra "ligden çekilme kararı aldık" sözleri ile başlayan kriz bugün sona erdi. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu Diyarbakırspor'un bu pazar günü oynanacak Galatasaray maçına çıkacağını açıkladı.

Vali Mutlu ''Kanaatim her takımın yoluna devam etmesidir'' dedi. Mutlu Diyarbakırspor'un ligden çekilmesi ile ilgili yapılan açıklamalar konusunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu ''Benim değerlendirmem kanaatim herkesin Türkiye'nin isteği Süper Lig'deki her takımın yoluna devam etmesidir. Diyarbakırlılar Diyarbakırspor'u sevenler bunu istediğine göre başka şey düşünülemez'' dedi.

ÇETİN SÜMER BAYDEMİR'İ ZİYARET ETTİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir sporun ırkçı duyguların sahnelendiği arena olmadığını söyledi. Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve kulüp yöneticileri Baydemir'i makamında ziyaret ederek görüştü.

Baydemir burada yaptığı konuşmada Diyarbakırspor'un yanında olduklarını belirterek şöyle dedi:

''Çekilmek için çok erken olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz kulüp yönetiminin bu söylem ve kararını bir kez daha gözden geçirmesi. Hem hukuki mecrada hem de kamusal mecrada kulüp ve kentin hakkının aranması gerekiyor. Duygu yoğunluğunu anlıyoruz anlaşılır buluyoruz herkesin de anlaması gerektiğine inanıyoruz.

Şüphesiz futbol ya da spor ırkçı duyguların sahnelendiği bir arena değildir. Böyle bir arena olduğuna inananlar bana göre büyük bir yanılgı içindeler ve bu yanılgı içinde olduklarını hem ulusal mekanizmaları hem de uluslararası mekanizmaları harekete geçirerek kendilerine bunu tırnak içinde söylüyorum 'öğretmemiz lazım' diye düşünüyorum.''

Başkan Çetin Sümer de her deplasmanda maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar ırkçı tezahüratların olduğunu savunarak ''Deplasmanda atılan ırkçı sloganlar futbolcular üzerinde psikolojik etki bırakıyor. Ben kulüp başkanı olarak ciddi rahatsızlık duyuyorum. Endişeliyim'' diye konuştu.

BAYDEMİR: "YANINIZDAYIZ. ÇEKİLME İÇİN ERKEN"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir Diyarbakırspor Kulübünün Galatasaray maçına çıkmama kararı ile ilgili olarak ''Her halükarda sahaya çıkmamanın doğru olmadığına inanıyorum'' dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Diyarbakır Ticaret Fuarı'nın açılışına katılan Başkan Baydemir gazetecilerin Diyarbakırspor'un Galatasaray maçına çıkmama kararı ile ilgili sorularını yanıtladı.

''DEVAM ETMEK LAZIM''

Baydemir sporun her şeyden önce dostluk hoşgörü ve barış olduğunu ancak son bir kaç maçtır Diyarbakırspor'un maruz kaldığı olayların yaşandığını belirterek bu olaylara karşı çok ciddi tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Bunun bir kulübe yapılan yanlış tezahürat meselesi olmadığını tüm Türkiye'yi ilgilendiren bir mesele olduğunu ifade eden Baydemir şöyle konuştu:

''Bu bir tehlike çanıdır. Türkiye sporu barışı ve hoşgörü açısından kimi tedbirler alınmalıdır. Kulüp yönetimimizin kimi beyanatlarını anlamaya çalışıyoruz. Her halükarda sahaya çıkmamanın doğru olmadığına inanıyorum. Ne kadar zor ve zahmetli olursa olsun centilmence bu ligde mücadele etmeye devam etmek gerek. Kaldı ki Süper Lig'e kolay çıkılmadı. Alın teri ile buraya gelindi. Hemen vazgeçmemek gerekiyor. Ne kadar zor ve zahmetli olursa olsun devam etmek lazım. Spor barış aracı olarak hoşgörü ve dostluk zemini olarak kullanılmalı. Bakın Süper Lig'de bütün bölgeyi sadece temsil eden Diyarbakırspor takımıdır. Dolayısıyla bu bir fırsattır.''

''MARUZ KALDIKLARI KOLAY DEĞİL''
Başkan Baydemir kulübün kendilerinden beklentilerinin ne olduğunu bilmediğini kaydederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Vali bey ben ne yapabilirim. Biz bu sloganları elbette durduramayız. Müdahale etmesi ve durdurması gerekenler bana göre başkaları. Bizim kulüp yönetimine telkinimiz kesinlikle lige devamdır. Ne kadar zahmetli olursa olsun mücadeleye devam. Buradan Diyarbakır halkına çağrı da bulunuyorum; Gelin pazar günü Galatasaray maçına gidelim. Orada dostluk ve hoşgörü örneği verelim ki bize yönelik bu çirkin tavırları ortaya koyanlar utansınlar. Ancak bu şekilde baş edebiliriz. Vazgeçmek olmaz.

Aklın yolunun bir olduğuna inanıyorum. Ben arkadaşlarımızın duygusal çıkışlarının anlaşılır olduğuna da inanıyorum. Maruz kaldıkları hakikaten kolay bir şey değil. En nihayetinde aklın yoluyla serin kanlılıkla sağduyuyla yolumuza hep beraber devam etmemiz gerekir diye düşünüyorum.''

Vali Mutlu ise aynı soruyu ''Benim değerlendirmem kanaatim herkesin Türkiye'nin isteği Süper Lig'deki her takımın yoluna devam etmesidir. Diyarbakırlılar Diyarbakırspor'u sevenler bunu istediğine göre başka şey düşünülemez'' şeklinde yanıtladı.

''PATLAMA NOKTASINA GETİRDİ''

DTP İl Başkanı Fırat Anlı ise Diyarbakırspor yönetiminin bu kararı zor durumda bırakıldığı için aldığını ifade ederek şöyle konuştu:

''Diyarbakırspor'un her hafta yaşadığı bir haksızlık var. Spor barış ve kardeşliktir. Diyarbakırspor'un her maçında bunu daha geriye götüren bir durum var. Hakemlerin haksız kararları takımı patlama noktasına getirdi. Ancak bu kararın tüm Diyarbakır bileşenlerince alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde herkesin Diyarbakırspor'a dayanışma göstermesini ve yalnız bırakılmamasını istiyoruz.

DİYARBAKIRSPOR BAYRAĞI SATIN ALDILAR

Vali Mutlu beraberinde Baydemir Ak Parti Milletvekili Kutbettin Arzu DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ile fuarda açılan Diyarbakırspor standını gezerek Kulüp Başkanı Çetin Sümer ve diğer yöneticilerle kısa süre görüştü.

Burada Vali Mutlu Başkan Baydemir ve DTBO Başkanı Ensarioğlu 10'ar bin TL'lik Diyarbakırspor bayrağı siparişi verdiler.

BAŞKAN SÜMER: "ENDİŞEMİZ SÜRÜYOR"
Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer de her deplasmanda maçın ilk dakikasında son dakikasına kadar ırkçı tezahüratların olduğunu söyledi.

Deplasmanda atılan ırkçı sloganların futbolcular üzerinde psikolojik etki bıraktığını belirten Sümer "Ben kulüp başkanı olarak ciddi rahatsızlık duyuyorum" diyerek endişeli olduklarını dile getirdi

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri