Diyarbakır'a mankenlik okulu!

AySe^^

Bayan Üye
Cemil İpekçi, 2010'u 'yeniden doğuş senesi' olarak belirlediğini söyledi

Modacı Cemil İpekçi, 2 Mayıs’ta Diyarbakır’da gerçekleştireceği Puşi ve Aşk isimli defile öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya defilenin müziklerini hazırlayan Ayhan Topaloğlu, koreografı hazırlayan Yasin Say ve Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı M. Galip Ensarioğlu da katıldı.

Sultanahmet Otoman Hotel’de düzenlenen toplantıda konuşan Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Ensarioğlu, Diyarbakır’ın hak ettiği yeri bulamadığını ifade ederken şunları söyledi: “Odamız bünyesinde gerçekleşen çalışmalar ile temel amacımız kente ilişkin ön yargıları kırmak, kendin doğru araçlar ile tanıtımını sağlamak. Sayın Cemil İpekçi ile başlattığımız 2-3 Mayıs 2010 tarihinde planladığımız etkinlikler dizisi ile bu doğru tanıtım araçlarını geliştirmek istiyoruz. Düzenlenecek program ile 1950’lerde önemli bir zanaatı olan ipek dokumacılığının ahşap dokuma tezgahlarında yeniden üretiminin sağlanması ve kendine özgü motifleri ve yöresel isimleri bulunan ipek puşi ürünlerinin farklı kullanımlar için tasarlanması amaçlanıyor”

45 PARÇALIK KOLEKSİYON

Ensarioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Diyarbakır’da gerçekleştireceğimiz defile kapsamında Sayın İpekçi tarafından tasarlanan ipek puşilerden üretilen kravatlar, gömlekler, ceketler ve elbiselerden oluşan 45 parçalık bir koleksiyon sunulacak. Defile, tarihi surların en görkemlisi, turizme yeni açılan Keçi Burcu üzerinde gerçekleşecek. Etkinlik ile katılımcıların kentin zengin kültürel değerlerini, ipek puşi gibi kendine has ürünlerini ve tarihi mekanlarını görmeleri, kente ilişkin ön yargıların kırılması mümkün olacaktır”

ÖN YARGILAR KIRILACAK

Toplantıda söz alan modacı Cemil İpekçi ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gençlerle yakın temas kurduklarını belirtti. İpekçi, bu bölgelerde yaşayan çocukların, gençlerin ve kadınların da topluma kazandırılmaları gerektiğini dile getirirken, bu bölgelerde yaptıkları çalışmaların bu anlamda yararlı olacağını ve ön yargıları kıracağını söyledi.

Diyarbakır’da gerçekleştirilecek defilede özel sürprizler olacağını belirten İpekçi, şöyle konuştu: “Biliyorsunuz ben koleksiyonlarda sürprizler yapabilirim. Şiir gibi olacak. Defilenin müziği de, koreografisi de koleksiyona uygun olacak. Yapılan kumaşla uygun bir müziği olacak. Koreografisi farklı olacak. Defile çok eski bir mekanda yapılacak. O kadar zor bir mekan ki, orayı ışık oyunlarıyla ancak sizlere güzel göstereceğiz. Puşi olacak. Tezgahlarda dokunmuş, çözgü atkısı bol, ham ipekten yapılmış kumaşla karıştırdık tasarımları. İpek var içinde ama kaşmir olanını dokutturduk. İpekle yünü karıştırdık. Baskılar olacak tasarımlar üzerinde. Mezopotamya Çocukları diyorum hepsine. Muazzam zengin bir desen arşivleri var. Diyarbakır’da önemli olan, Kürt, Türk, Ermenilerin bir arada yaşadığı bir yer olması. Bu açıdan bu defilenin bu bölgede yapılacak olması çok anlamlı”

DEFİLEYE DİYARBAKIRLI MANKEN

İpekçi defilede 15 kadın, 4 erkek mankenin yer alacağını ifade ederken bir mankenin de Diyarbakırlı olacağını söyledi. Ayrıca defilede Tuğba Özay’ın da bulunacağını bildiren İpekçi, “Yeni mankenlere defilede yer veriyoruz. Ben de bu yılı Cemil İpekçi’nin yeniden doğuş senesi olarak belirledim. 1,5 yıl hiçbir şey yapmadım. Sonra “Yeter kalk ayağa, bir şeyler yap da yenilen” dedim. Bu yüzden yeni isimlerle çalışıyoruz. Mihenk taşım Ayhan Topaloğlu olacak eskilerden. Geri kalan her şey yeni. Tuğba Özay, mankenliği bıraktı ama benim için defileye çıkacak”

DİYARBAKIR’A MANKENLİK OKULU

İpekçi, Diyarbakır’a bir mankenlik okulu açmak istediklerine dikkat çekerken, “Bunu çok istiyoruz. Mankenlik sadece manken olmak için değildir. Doğru yürümeyi, doğru oturmayı, zarafeti öğretir. Eğer manken olacak nitelikte birileri olursa manken olurlar. Böyle bir okulun orada hoş olacağını düşünüyorum. Belediyeye ait Sümer Park diye bir yer var. Orası olabilir. Diyarbakır Belediye Başkanı Sayın Osman Baydemir de bize orada 5 bin metrekarelik bir yer vermeyi taahhüt etti. İnşallah orası olur, çok merkez ve büyük bir yer. Orada çok şey yapabiliriz” dedi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri