Dinin Direği Olan Namazı Ne Kadar Önemsiyoruz?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Namaz, Cenabı Allah’tan vasıtasız gelen bir emirdir.50 vakit sevabına 5 vakit namaz.

Bir anket yapılmış “Bugün son günün olsa nasıl geçirirdin?” sorusuna yüzde 70 cevap: “Namaz kılıp dua ederek” olmuştur.

Hangi günün son gün olduğunu biliyor muyuz? İsyan içinde iken kim Rabbine yürümek ister?

Rabbim soracak: “Ben hep seninleydim, ya sen kiminleydin? Cevabımız ne olsun istersiniz?

En çok ve en büyük hatamız sanki Allah(c.c) namazı emretmemiş veya bize emretmemiş gibi yaşamamızdır. Mazeretimiz:

– İşim çok, vaktim yok.

– Çoğumuz imtihana tabi tutulduğumuz şey ibadeti terk ettiriyor.

– Günahlar büyük perde oluşturmuş, yenilip içilen helal değil,yapılan iş meşru değil, namaz kılınamıyor.

– Filimler, diziler, ideolojik saplantılar, namaza vakit bırakmıyor.

– Yerde gökte ne varsa her şey Allah’ı zikrederken sen ne işle meşgulsün? Bunun için mi yaratıldın Ey insan!

Allah sana: “Ailene namazı emret kendinde sabırla devam et” diyor.(zaha: 132) Allah ailenin hesabını da senden soracak. Mazeretin ne olabilir?

Dinimizin emirleri yapılamaz değildir. İnsanın yapamayacağı bir emir gösterilemez. Allah herkese gücünün yettiği kadar yük yüklemiştir.(Bakara: 286) İnsan fakirse kurban, haç, zekat sorumluluğu yoktur. Yapamayacak durumda ise, özür sahibi ise, zaten sorumlu olmaz. Namazı ayakta kılamayan oturarak kılar, oturamayan, yatarak kılar.Hatta göz hareketi ile kılar. Dinde zorluk yoktur.

Kolaylık dine olan İslami baskı ve dayatma dini olarak gösterenlere itibar etmemek gerekir.İslam’da zorluk yoktur.Zorlama yoktur.

Allah: “Dinde zorlama yoktur”(Bakara: 256) buyuruyor.

Peygamber(as)’da: “Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz” (R.Salihın: 640)

-“Dini işlerde aşırı inceleyip, sıkı dokuyanlar helak oldular.”(Riyaz üs-Salihın: 144)

-“Sizden biriniz imam olduğunda hafif kıldırsın.Çünkü içlerinde zayıf, yaşlı ve ihtiyar olan vardır.”(Age:226) buyurur.

İmama kızıp cami, namaz terk edilmez. Şeytan çeşitli bahanelerle namazı terk ettirir.Namazı terk edenin İslam’dan nasibi yoktur.

Adam yıllarca namaz kılmamış,ölümün alametleri üzerinde belirmiş.Ona neden namaz kılmıyorsun? Dedim. Bana:

-“Bende camiye gidecek halmi kaldı, çok eskiden cumaya giderdim, gözüm karardı,başım döndü bir daha gitmedim” dedi. Şeytan tuzağına düşürdü mü terk ettiriyor işte.

Her Müslüman namazı kılmak ve etrafının kılmasını sağlamakla yükümlüdür.

Peygamber(as) her sabah Hz.Fatıma’nın kapısını çalar:

-“Kızım, namaza kalkmayacak mısınız? Allah sizden sadece günahı gidermek ve sizi temizlemek için namaz kılmanızı istiyor”(Tirmizi,Tefsir:33)

Kur-an’da namazı terk edenlerin sıkıntılı hayatının olacağı haber veriliyor.(Taha:124)

Müddessir:40-43 ayetlerinde cennet ehli cehennem ehline soruyor: Sizi buraya sürükleyen nedir? Onlar: “Namaz kılanlardan değildik”diyor.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri