sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bildiğimiz üzere son zamanlarda ırkçılık çoğalmaya başladı seçimlerin yaklaşmasıyla iyice kızgınlaştı. Daha 2 gün önce bir tane Kürt manevi abimin yanına gittim adam ne kadar çektiğini anlattı çocukken her gün dayak yiyormuş toplanıp onları dövüyorlarmış çok ezilmişler adam diyorki beni Allah yarattı biz Allah'ın kullarıyız ben seçmedim Kürd olmayı bana ailemin hangi partiye oy verdiğini sordu söyledim o da zıt bir partiye veriyormuş dediki partilerin bir önemi yok sen o şekilde büyümüşsün o görüşe sahipsin ben bu görüşte büyüdüm bu görüşteyim olabilir bunlar çok normal.O geçmişde ezen adamlar şuan mahalleye bile giremiyor korkudan çünkü ne ekersen onu biçersin...
Ayetler:
Ey insanlar! Muhakkak ki biz, sizi bir erkekle bir dişiden yarattık. Ve sizi millet millet, kabile kabile yaptık ki, tanışıp kaynaşasınız. Allah katında en şerefliniz Ondan en çok korkanınızdır.
(Hucurat suresi, 13)
Ancak müminler birbirinin kardeşidirler. Öyle ise, kardeşlerinizin aralarını ıslah edin.
(Hucurat suresi)
Ne Kürtler Ne Türkler Ne de Araplar kardeş sadece Müslümanlar kardeş..
Dinimizde ırkçılık yasakdır !!!!!
İslam kardeşlik dinidir Müslüman olan herkes kardeşdir..
Hadis:
"Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. üstünlük ancak takva iledir." [ibni neccar]
"İslâm, Câhiliyetten kalma ırkçılık ve kabileciliği ortadan kaldırmıştır ..." [Buharî, Ahkâm: 4]
Ne Türkler nede Laz,Çerkez,Kürt,Araplar birbirinden üstündür bugün israiloğulları kendilerini çok üstün görüyorlar ve Kur'an'ı Kerim'de bunlarla ilgili bir sürü ayet var..