din u jiyan

4MinoRMacH1Né

Hard Work Beats Talent
Kayıtlı Üye
sabah sabah bir alevi kürdün feleği tv seyrederken nasıl şaşar. durun size anlatayım...

dün gece bir arkadaşımda kaldım. kendisi hasta olduğu için gece dem almadı ama varolsun bana hizmet etti sakilik yaptı, rakımı almış mezeler filan, içtim gecenin elinin körüne kadar muhabbeti koyuladık demlendim bende... neyse o hasta olduğu için saat 3 gibi yattı ben demlenmeye devam rakıyı bitiricem ya verdim demin gözüne... iç iç bi türlü uyku tutmuyor, benim evimde uydu yayını yok bu evde varmış açtım tv yi kurdalıyorum sabahın kuşluk vakti, aklıma geldi dur ulan dedim TRT şeş burada kesin vardır. ve dolana, araya buldum...

programın adı ; " din u jiyan " yani "din ve hayat" diye cevrile bilir. kelli felli bir adam belliki hoca takımından, sonradan anladım diyanet işlerinden tutup getirilmiş bir kürd... neyse dinlemeye başladım, bu hoca efendi ballandıra ballandıra kurban kesmenin nefasetinden bahsediyor, işte şöyle kesin ki cennette yeriniz ola, böyle dağıtın bilmem ne ola, ben zaten sarhoşumu olmuşum yarım kulak dinliyorum, işte anlatıyor peygamber efendimiz şöyle keserdi, işte ömer efendimiz böyle keserdi deveyi adaletinden dolayı zerre-i miskalini eve sokmazdı...

birden ayıldım. yahu biz kürdlerin en az % 30 u ben gibi alevidir. bi de bizim, süryanimiz var, ezidimiz var, zerdüştimiz var, alayı müslüman değil ki bu kürdlerin... akp nin din deyince aklına direk sünni islamiyet geliyor. başkaca bir inanış, ibadet biçimi olabileceğini kabul etmiyorlar ki bunlar... onun için programın adı : din u jiyan ; din ve hayat. hayat deyince adamların aklına islamiyet geliyor. pesss

ve o zaman dank etti akp nin niye trt kürdçe kanalı açtığı. bu da dini asimilenin bir parçası, diğer dinlerden inanışlardan olan ve bu kanalı seyreden kürdleri asimile etmeye çalışıyorlar... heleki bizim zavallı okuma yazma bilmiyen evde oturan kadınlarımızın tv den ne kadar etkileneceği aşikar...

trt şeş açılacağı zaman karşı çıkanlarla acaip tartışmıştım. niye itiraz ediyorsunuz diye gerçi hala kürdçe kanalların olması taraftarıyım, ama bunu akp nin tekelinde olan trt yapınca ne gibi bir tehlike olabileceğini şimdi anlıyorum. ve inanınız bir kez daha bu akp nin hinliklerini ağzım açık fark ediyorum...

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri