Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Mezunları Ne İş Yapar?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Din kültürü öğretmeni olabilmek için lise veya dengi okullardan mezun olmak gerekir. Yüksek öğretime geçiş sınavı olan YGS sınavından Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için gerekli olan YGS-4 bölümünden yeterli puan almak gerekir. Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tercihlerin de Din bilgisi ve ahlak bilgisi öğretmenliği lisans programı ile en az bir yükseköğretim eğitim programı tercih edilmelidir. Bu bölümden mezun olduktan sonra çalışma hayatına geçişte, çeşitli okullarda veya kurumlarda görev alırlar.

Anadolu İmam Hatip Liseleri, İmam Hatip Liseleri, Çok Programlı Liselerin İmam Hatip Lisesi programı, Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı, Açık öğretim Lisesinin İmam Hatip Lisesi Programı ve İmam Hatip Okulu mezunları ÖSYM’nin yapmış olduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’de yeterli puan alıp, Din kültürü ve ahlak Bilgisi Öğretmenliği lisans programını tercih etmeleri durumunda ek puan almaları nedeniyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikli yerleştirilir.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun olan kişilerin çalışma alanları genel olarak okullardır. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi olan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde devlet okullarında görev alırlar. Ayrıca devlet okullarında kamu personeli seçme sınavı olan KPSS’ye girmeden sözleşmeli olarak da görev alabilirler. Fakat devlet okullarında görev alabilmek için KPSS’dan yeterli puan alıp bir devlet okulunu tercih edip yerleşebilirler. Devlet okulları dışında bir diğer alternatif ise özel okullardır. Özel okullar özel statüde olduğu için KPSS’na girme şartı yoktur. Ayrıca halk eğitim merkezleri, özel programlar, eğitim merkezleri gibi kurumlarda veya belediyelerin hazırladığı faaliyetlerde görev alırlar.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bölümü mezunları için bir diğer çalışma alanı ise akademisyenliktir. Bölümden mezun olunca yüksek lisans, doktora eğitimlerini tamamlayıp üniversitelerin kendi bölümleriyle alakalı alanlarda öğretim üyeliği yaparlar. Bu seçenekte de koşul olarak devlet üniversitelerinde görev alabilmek için KPSS’ye girmek ve yeterli puan almak şartı aranır fakat özel üniversitelerde böyle şart yoktur.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst