Dilenci Kapınıza Geldi Diyelim..

---> Dilenci Kapınıza Geldi Diyelim..

görünüşüne göre karar veririm ..aslında yaşlıysa boş çevirmem ..ama çocukla gezen dilencilerden nefret ederim...

Annemin bi lafı vardır kapına kadar geleni asla geri çevirme .

Bende öyle yaparım ona yardım ederim .

Değişiyor, önce bi bakarım yaşı genc,çalışabilecek durumda olan özellikle cingene kadınlara vermiyorum...eskiden daha cok verirdim aslında ama sonraları dilencilikle alakalı para verilmemesine dair bişeyler okudum, duydum artık fazla vermiyorum çok yaşlıysa veririm...

dilencinin kadınmı erkekmi olduguna baglı eyer kadınsa ona yemek tarıflerı yazarak internette kazanma yolunu gosteren bir kıtap verırdım tıkla eyer erkekse yazarak kazanacagı bır kıtap verırdım tıkla

Genelde sen bana birşey ver,ben de sana onun parasını ödemiş gibi yapayım diyorum ; sadaka vermiş olmak istemem. Yasin doldu ev bu yüzden.

Kapıma kadar geleni eli bos göndermek huyum degildir, bos göndermem..

Yaşlı olunca, boş çeviremiyorum. Gerçi çocukla gelenlere de çok kızıyorum. Çocuklarını böyle şeylere alet etmelerine. Belki bizlerden daha fazla mala mülke sahip insanlar. Ama kapıya gelen Allah'ın kulu geri çevirilmezmiş ya hani, bende aynen öyle yapıyorum.

Genelde boş çevirmemeye çalışıyorum ama çalışacak durumda güçte olan insanlara da çok kızıyorum. ALLAH yoklukla imtihan etmesin inşaALLAH.

Kapıya kadar gelebiliyorsa, sokakta bir kağıt mendil bile olsa satabilecek takati var demektir.
Dinimizde yardımlaşmak var ama çalışsın herkes, eğer denge yoksa çalıştığı halde geçinemiyorsa, o zaman kapıma gelmesine gerek yok, kendim veririm.

Vermem : eli ayağı tutuyor sonuçta gidip çalısabilir dimi:) dilencilik işini mesleğe çevirenler olduğu için dilenciye para vermiyorum :)Televizyonlarda görüyoruz günde 10000 toplamıs adam polis yakalamıştı :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri