Heulwen
Kayıtlı Üye
![W9XZvY.jpg](http://i.hizliresim.com/W9XZvY.jpg)
Dijital Oyun Geliştiricileri Artık TOGED Tarafından Temsil Edilecek
26Ülkemizdeki dijital oyun geliştiricilerini aynı çatı altında toplayan DOGED adını TOGED olarak değiştirdi
Dijital Oyun Geliştiricileri Derneği (DOGED), Türkiyedeki dijital oyun geliştiricilerini bir araya getirerek onların teknik ve ekonomik gelişimine katkı yapmak, sektöre nitelikli iş gücü sunacak ve video oyunları konusunda kamu bilincini artıracak bir platform oluşturmak amacıyla Ağustos 2014te kurulmuştu.
DOGED geride bıraktığımız yıl içerisinde oyun sektörünün gelişimine katkı sağlayacak pek çok çalışmada ve etkinlikte öncü rol oynadı. Ekonomi Bakanlığından aldığı destekle geçtiğimiz Ağustos ayında Almanyada düzenlenen gamescom fuarında ilk kez Türkiye standı açılmasına öncülük yapmayı başaran DOGED, böylelikle üstlenmiş olduğu ulusal temsilcilik rolüne paralel olarak adını Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği olarak değiştirme kararı aldı.
Bu amaçla T.C. Ankara Valiliğine yapılan başvuru, Ekonomi ve Sanayi Bakanlıklarının desteği ve İçişleri Bakanlığının da onayıyla 3 ay gibi oldukça kısa bir sürede sonuçlandırıldı.
DOGEDin adını TOGED olarak değiştirerek isminin başına Türkiyeyi eklemesi, derneğin üstlendiği sorumluluğu da artırdı. Bu sorumluluğun farkında olan TOGED, Türkiyedeki oyun geliştiricilerine mümkün olan tüm desteği sunarak ülkemizdeki dijital oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunma konusundaki ulusal ve uluslararası çalışmalarına daha büyük bir şevkle devam edecek.
TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin konuyla ilgili düşüncelerini, Türkiye ismini kullanma hakkının bize emanet edilmiş olması sorumluluğumuzu bir nebze daha artırırken, derneğimizin sektörün temsilci makamı olarak tescillenmesi anlamına da geliyor. Bu sorumluluğun bilinciyle ülkemiz dijital oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunma konusundaki ulusal ve uluslararası çalışmalarımız daha büyük şevkle devam edecek.
Bu vesileyle derneğimize bu hakkın böylesine rekor sürede tanınmasında büyük emeği geçen sayın sanayi, ekonomi ve iç işleri bakanlarımız başta olmak üzere, Ankara valimiz, dernekler dairesi başkanımız ve sayın müsteşarlarımıza teşekkürü borç biliriz, şeklinde dile getirdi.