Hestia
Bayan Üye
Dereotlu Mezgit
Malzemeler:
Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın.
Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin.
Kabağı yıkayın. Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin.
Soğanı soyup doğrayın.
Sebzeleri karıştırın.
Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün.
Limonu yıkayıp kurulayın. Kabuğundan biraz rendeleyin. Suyunu sıkın.
Balık filetolarını temizleyin. Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın.
Yumurtayı çırpın. Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın.
Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın.
Margarini eritin. Patateslerin kabuklarını soyup kızartın.
Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın.
Malzemeler:
- 800 Gram Patates
- Yeteri kadar Tuz
- 1 Çorba kaşığı Margarin
- 1 Adet Kuru Soğan
- 3 Çorba kaşığı Sirke
- Yeteri kadar Karabiber
- 6 Çorba kaşığı Sıvıyağ
- 1 Adet Limon
- 4 Adet Mezgit Fileto
- 2 Adet Yumurta
- 1 Demet Dereotu
- 2 Çorba kaşığı Un
- 4 Adet Domates
- 1 Adet Kabak
Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın.
Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin.
Kabağı yıkayın. Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin.
Soğanı soyup doğrayın.
Sebzeleri karıştırın.
Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün.
Limonu yıkayıp kurulayın. Kabuğundan biraz rendeleyin. Suyunu sıkın.
Balık filetolarını temizleyin. Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın.
Yumurtayı çırpın. Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın.
Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın.
Margarini eritin. Patateslerin kabuklarını soyup kızartın.
Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın.